2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kazıya kim izin verdi?

Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Başkanı Kemal Dama, Karaduvar Mahallesi'nde yaşanan olayların, sorunun çözümü için bir başlangıç olmasını istediğini söyledi.

Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Karaduvar Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz Pazar günü yaşanan olayların ardından Akdeniz Sosyal Forumu Derneği önderliğinde Karaduvar Mahallesi'nde biraraya geldi. Yapılan eylemde petrol dolum tesislerine karşı ortak tepki dile getirildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde konuşan Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Başkanı Kemal Dama, yaşanan olayların sorunun çözümü için bir başlangıç teşkil etmesini istediğini belirterek, "Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak herkesin en doğal hakkıdır. Biz Anayasa'nın da bize verdiği yetkiye dayanarak sağlıklı yaşama hakkımızı kullanıyoruz. Bu halk kendi sorunlarına sahip çıkamaya başladı, bütün problem burada yatıyor. Biz kendimize ve kentimize sahip çıkmaya adayız. Bu mücadelede yer alanlar bedellerini ödeyerek buraya geldiler, bu bedelleri de ödemeye devam edeceğiz. Bu kentin sorunları bizim sorumuzdur. Bu sorunları çözmek için hukuka çok özel önem göstereceğiz. Sorunların çözümü muhatapların yan yana gelmesiyle başlar. Bu olayların, sorunların çözümü için bir başlangıç olmasını diliyorum" dedi.

Eyleme destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, belediyenin TUTA Petrolcülük A.Ş.'ye kazı izni verip vermediğinin sorulması üzerine, "Bazı kuruluşlar halka rağmen kendi bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Dünkü yapılan basın toplantısında, yapılan kazının izninin alındığını söyledi. Değişik tarihlerde alınan bazı izinleri orada yapılan kazının izni gibi göstermeye çalıştılar. Biz insanların evinin altından geçecek boru hatlarına izin vermedik. Tarımı yok ettiler, çevreyi, denizi milyon dolarlar kazanacağız diye yok ettiler. Ama insanca yaşama hakkımızı yok edemeyecekler. Büyükşehir Belediyesi ve biz Karaduvar halkından yana açıkça itiraf ediyoruz, tarafız ve taraf olmaya devam edeceğiz. Bu şirketin boru hattını geçirebileceği alternatif bir çözüm bulacağız. Biz insanları ortak bir anlayıştan yana hareket etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

"Karaduvar bizimdir bizim kalacak", "Hepimiz birer Kemal Dama'yız", "Bu halk bu ülke sahipsiz değil" şeklinde sloganların atıldığı eylem olaysız sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 17:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?