4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Limanda kaçak çay operasyonu

Mersin Limanı'nda düzenlenen operasyonda, 6 ton 300 kilo kaçak çay ele geçirildi.

"Teşekkül halinde gümrük kaçakçılığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan, aralarında 2 gümrük muhafaza memuruyla 3 liman görevlisinin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Mersin Limanı'ndan çıkarılacak kaçak çayın iç piyasaya sürüleceği istihbaratını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, liman içinde operasyon başlattı.

Yapılan çalışmada, dolu konteynır sahasında bulunması gerekirken, boşaltım sahası olarak adlandırılan CFS-2 sahasındaki konteynırdan bir kamyona çay yüklendiğini belirleyen ekipler, kamyon ve organizatörlerin bulunduğu otomobili takibe aldı.

Kamyonun Mersin Limanı C Kapısı'ndan hiçbir işleme tabi tutulmadan çıktığını tespit eden polis, takibe devam etti. Ekiplerin takip ettiği kamyon ve otomobil Fuat Moral Mahallesi'ndeki bir depoya yükünü boşalttığı sırada baskın yapıldı. Baskında kamyon sürücüsüyle birlikte 4 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, kamyonla birlikte 1 cip ve 2 otomobile el konuldu.

Arama sırasında ayrıca şahıslara ait 1 adet de tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, yürütülen tahkikat çerçevesinde 2 gümrük muhafaza memuru ve 3 liman görevlisinin de bulunduğu toplam 12 kişiyi gözaltına alırken, 6 ton 300 kilo çaya el konuldu. "Teşekkül halinde gümrük kaçakçılığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan, aralarında gümrük muhafaza memurları ve liman görevlilerinin de bulunduğu M.K., C.Ö., İ.B., F.Y., A.K.İ., M.T., A.B. ve S.D. adlı kişiler tutuklandı.

Yetkililer, olayla ilgili olarak Mehmet Faruk Askay ile Cengil Dal adlı şahıslar hakkında yakalama kararı bulunduğunu bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 15:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?