4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Limanda kilometrelerce kuyruk

Mersin Limanı önünde yüzlerce kamyon, kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu, kuyruğa, kapılardaki denetimlerin artırılmasının neden olduğu ileri sürüldü.

Mersin Limanı'nda bir süre önce gerçekleştirilen ve 2 gümrük muhafaza memuruyla 3 liman görevlisinin tutuklandığı çay kaçakçılığı operasyonunun ardından, kapılardaki denetimin sıklaştırılması, liman önünde kilometrelerce uzunluğunda araç konvoyunun oluşmasına neden oldu. Ankara, Kayseri, Gaziantep gibi çeşitli illerden limana yük almaya ya da boşaltmaya gelen yüzlerce kamyon ve TIR, Mersin Limanı D Kapısı önündeki yolda yığılmalara sebep oldu. Kilometrelerce uzunluktaki kuyruk nedeniyle liman ve serbest bölge önünden geçerek otobana bağlanan yolda trafik kilitlendi. Sabahın erken saatlerinde gelerek liman kapısı önünde sıraya giren kamyoncular, bu durumun son 15-20 gündür devam ettiğini bildirdi. Nedenini kendilerinin de bilmediğini ifade eden kamyoncular, "Sorun varsa bunu çözecek olan yine liman yetkilileridir. Kamyoncunun suçu ne? İçeride problem oluyor,rezilliğini dışarıda kamyoncu çekiyor. Halimiz ortada, saatlerdir burada bekliyoruz.

Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz" derken, sorunun kapılardaki denetimlerin artırılmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 17:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?