4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mahalleli kene avına çıktı

Mahalleli kene avına çıktıMersin'de bir mahallede kene görülmesi üzerine, mahalle sakinleri kene avına çıktı. Mahalleli birkaç saat içinde 30'a yakın kene toplarken, olay yerinde belediye ekiplerince ilaçlama yapıldı. 

Olay, Mersin'in Sağlık Mahallesi 86062 Sokak üzerinde yaşandı. Aynı sokakta oturan 86 yaşındaki Kezban Tepebaş'ın üzerinde kene görülmesi üzerine, komşuları sokakta kene avına çıktı. 

Mahalle halkı, evlerin önünde, duvar diplerinde ve kaldırımlarda yaptığı aramalarda çok sayıda keneye rastladı. Bulunan keneler, ağaç yaprakları ya da çöplerle toplanarak bir kavanoza konuldu. 

Bu arada, belediye ekiplerine de haber verildi. Mahallenin ihbarı üzerine olay yerine gelen Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, önce mahalleliyle görüştü, ardından kavanozdaki keneleri inceledi. 

Mahalleli kene avına çıktıTuna, mahalleliyi endişeye sevk eden olayla ilgili yaptığı açıklamada, şimdiye kadar bölgede kene vakalarına rastlanmadığını, bu durumun ilk kez yaşandığını söyledi. 

Mahalle sakinleriyle birlikte sokakta kene arayan Tuna, kaldırımlarda ve duvar diplerinde keneleri görünce oldukça şaşırdı. 

Tuna, kenelerin yuva yapmış olabileceği ve yumurta bırakmış olabileceği ihtimaline karşı bölgenin karantinaya alınacağını belirterek, görevlilere bölgenin ilaçlanması talimatını verdi. 

Başkanın talimatı üzerine, belediye ekiplerince sokak baştan aşağı kenelere karşı ilaçlandı. Tuna, konuyu İl Tarım Müdürlüğü'ne de bildireceğini belirtti.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 16:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BEKTAŞ ADIGÜZEL IP: 85.98.124.xxx Tarih : 2.07.2006 17:42:18
MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI DİYECEK BİŞEY YOK ASLINDA HALK VE BİR BELEDİYE BAŞKANI SOKAK SOKAK KENE TOPLUYORLAR ARTIK YORUM SİZİN.