2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mersin geleceğini tartıştı

Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Başkanı Kemal Dama, geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Mersin Geleceğini Tartışıyor" konulu sempozyumun sonuç bildirgesini yayınladı. Dama, toplum yararına yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceklerini söyledi.

Dernek üyeleri ile birlikte Mersin Gazeteceler Cemiyeti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Dama, kentlerin geleceğini şekillendiren çevre düzeni planlarının yapılarak sanayi, ticaret ve turizm gibi kentin sosyoekonomik diğer fonksiyonlarının bu planlara göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında Mersin'in çöp sorununa da değinen Dama, Akdeniz Sosyal Forumu olarak sorunların çözümüne ilişkin siyasilerin ve sanayi odasının yer seçimi konusunda ihtilaflarına taraf olmadıklarını, ancak sorunların son teknolojiler kullanılarak toplum yararına bir an önce çözülmesine taraf olduklarını söyledi.

 Dama, "Sadece Karaduvar, Adanalıoğlu, Karacailyas, Kazanlı halkının yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu söylememiz, gerçeklerin açıklanmasında yetersiz kalmakta. Tüm bölgeyi kapsayan petrol dolum tesislerinin yarattığı tahribatlar kent için tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Ayrıca nitrat ve amonyak gazı stokları ile Akgübre ve kimyasal atıkların verdiği zararlarla Kromsan ve Soda Sanayi gibi kuruluşlar hala kentin çevre ve yaşayanların can güvenliğini de tehdit etmektedir" dedi.

Yapılacak İl Çevre Düzeni Planı'nda tüm tesislerin bulundukları bölgelerden kaldırılarak başka bir alana taşınması gerektiğini kaydeden Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Başkanı Kemal Dama, "Kendine sahip çık-Kentine sahip çık" söylemi doğrultusunda hazırlanacak her plana destek vermeye hazır olduklarını, toplum yararına yapılacak tüm çalışmalara taraf olduklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 18:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?