8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mersin tarım fuarı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bir kentin ekonomik açıdan kalkınmasında fuarların büyük önem taşıdığını belirterek, bu kapsamda düzenlenen Mersin 2. Tarım Fuarı'na da çok sayıda yerli ve yabancı firmaların yanı sıra 100 bini aşkın ziyaretçinin gelmesini beklediklerini söyledi.
Mersin 2. Tarım Fuarı'nın tanıtım toplantısı Tüccarlar Kulübü'nde yapıldı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı toplantıda fuarın Mersin ekonomisine katkıları ve beklenen ziyaretçi sayısı açıklandı. Toplantının açış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman, fuarların bir kent açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Mersin'in fuar merkezi olması için geçtiğimiz yıl ilk adımlar atıldı. Bu yıl da nisan ayında gerçekleştirilecek olan 'Mersin 2. Tarım Fuarı' ve 'Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı' da bu adımların devamını sağlayacak. Mersin'in tanıtımına büyük katkı sunacak olan fuarlarımızı destekleyen bütün kurumlara teşekkür ederim" dedi.
25-28 Nisan 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mersin 2. Tarım Fuarı'na bu yıl yurt içinden ve yurt dışından 300 firmanın, Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı'na da 150 firmanın katılımını beklediklerini söyleyen Şaman, şu ana kadar Hollanda, Fransa, İngiltere, İtalya, Suriye, ABD, İspanya ve Çin'den firmaların katılımlarının kesinleştiğini kaydetti. Şaman, fuarlara yerli-yabancı 100 bini aşkın ziyaretçi beklediklerinin de altını çizdi.
Forza Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygün ise, Mersin 2. Tarım Fuarı'nda şu ana kadar yüzde 55, Gıda Fuarı'nda ise yüzde 30 oranında doluluk sağlandığını vurgulayarak, "Fuarlarımızı çevre illerden ve komşu ülkelerden ziyaret etmek isteyenler için organizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yalnız Çukurova Bölgesi'nin değil, Ortadoğu Bölgesi'nin en önemli Tarım Fuarı'nı gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Vali Hüseyin Aksoy da, fuarların bir kentin ekonomik açıdan kalkınmasında önemli unsurlar olduğuna dikkat çekerek, "Mersin'de turizmle ilgili çalışmalar açısından fuar turizmi de önemli çalışmalardan birisi. Buna paralel olarak kongre turizmi de önümüzdeki süreçte Mersin'de geliştirmeyi hedeflediğimiz turizm alanlarından birisi. Özellikle fuar turizminin gelişmesinde MTSO büyük bir gayret içerisinde ve geçen yıl yapılan çalışmalarla bunu büyük ölçüde göstermiş oldu. Fuara yerli ve yabancı çok sayıda firmayla 100 bini aşkın ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz" dedi.
Geçen yıla göre bu yıl daha çok firmanın katıldığı, daha çok değişik ülkelerden katılımcıların yer alacağı bir fuar olacağını düşündüğünü kaydeden Aksoy, bu tür organizasyonların önümüzdeki süreçte daha da gelişerek daha uygun yerlerde ve şartlarda devam ettirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 15:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?