2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mersin Yeni Hal'de yangın

Mersin Yeni Hal içerisinde bulunan bir cips deposunda çıkan yangında, itfaiye ekipleri yine yetersiz kaldı. Mersin itfaiyesinin yetersiz kaldığı yangında, depo alev alev yanarken, içinde bulunan mallar tamamen kül oldu.

Yangın saat 21.30 sıralarında Yeni Hal Y Blok'ta bulunan Cüneyt Erkan'a ait Erkan Ticaret adlı bir cips deposunda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, kısa sürede deponun tamamını sardı. Alevlerin metrelerce yükseldiği yangına, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait 5 itfaiye aracı müdahale etti. Ancak ekipman yönünden yetersiz kalan Mersin itfaiyesi, yine çaresiz kaldı. İtfaiye ekipleri, yangını söndürebilmek için pencere ve kilitli olan kapıları balyozla kırdı. Ancak yapılan tüm müdahaleler, yangını söndürmeye yetmedi ve cips deposu tamamen yanarak kül oldu. Cips deposundaki yangın, yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonrası kontrol altına alınabilirken, Mersin İtfaiyesi'nin ilçelerden destek çağrılması talebini reddetmesi dikkat çekti.

Bu sırada, henüz Yeni Hal içindeki yangın kontrol altına alınamadan, Çilek Mahallesi'ndeki bir şeker deposunda da büyük bir yangın çıktı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait bütün itfaiye araçları, ilk yangın yerinde olduğundan ikinci yangına önce ATAŞ ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı söndürme araçları, ardından da Tarsus ve Erdemli'ye ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Her iki yangınla ilgili söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 23:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?