4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mersin'de altyapı çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, atık su arıtma tesisi ihalesinin 1 ay sonra bitirileceğini belirterek, Eylül ayında temeli atılacak olan tesislerin tamamlanmasının ardından vatandaşların rahatlıkla denize girebileceğini söyledi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Karaduvar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunan Özcan ve Yücesoy, modern bir balıkçı kasabası niteliğinde olmasını istedikleri Karaduvar'ın turizm kenti Mersin için önemli olduğunu dile getirdi. 

İnceleme sırasında Karaduvar Mahallesi'ne yapılacak alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Özcan, bölgede faaliyet gösteren akaryakıt dolum tesisleri nedeniyle mahalledeki trafik yoğunluğunu azaltabilmek amacıyla Akdeniz Belediyesi ile birlikte yeni yol açma çalışmaları yaptıklarını belirtti. Bu çalışmayla açılacak yolun, Akgübre Fabrikası'nın yanından başlayıp deniz kıyısına kadar inerek, mevcut sahil yoluyla birleşeceğini ifade eden Özcan, "Bu çalışma tamamlandığında dolum tesislerine giden yolların oluşturduğu trafik sıkışıklığını önlemiş olacağız. Ayrıca 1 ay sonra atık su arıtma tesisinin ihalesini bitirmiş olacağız ve Eylül ayında da temelini atacağız. Bu atık su arıtma projesi, şu an Türkiye'nin en büyük projelerinden birisidir. 1 milyon 200 bin kişiye hitap edecek olan arıtma tesisi bitirildikten sonra Karaduvar halkı bu sahilde rahatlıkla denize girme şansını elde etmiş olacak" dedi. 

Öte yandan, DSİ'nin buradan geçen yaklaşık 2 kilometrelik sulama kanalını kapatma projesinin de bitmek üzere olduğunu kaydeden Özcan, proje, keşif ve fizibilite çalışmaları bittikten sonra ihalesinin yapılacağını ve bu kanalın da kapanacağını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 17:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?