8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mersin'e Gabon'dan kardeş geldi

Mersin, Afrika ülkelerinden Gabon'un Libreville şehriyle "Kardeş kent" oluyor. 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan toplantı döneminin 1. birleşimini, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan başkanlığında gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından, bir önceki tutanak özeti görüşülerek kabul edildi. Toplantıda ilk olarak, Büyükşehir Belediyesi 2006 mali yılı kesin hesap cetvelleri ile Büyükşehir Belediyesi ödenek aktarılması ile ilgili teklif, bütçe komisyonuna gönderildi. Daha sonra ise, Mersin ile Afrika kıtasında yer alan Gabon ülkesinin Libreville şehri arasında kardeş kent ilişkisi kurulması ile ilgili teklif oylanarak kabul edildi. 

Toplantıda, 2007 yılı için toptancı halinde bulunan tahsisli dükkanların 12 aylık tahsis ücreti ile Mezitli halinin tahsis ücretleri kadar tahsisli teminat miktarlarının belirlenmesi ile ilgili teklif de bütçe komisyonuna havale edildi. 

Toplantıda ayrıca, Soğucak, Bahçeli ve Yenişehir belediyelerinin 2007 mali yılı bütçesine ek ödenek konulması ile ilgili teklif bütçe komisyonuna havale edilirken, Çiftlikköy Belediye Meclisi'nin 3 Nisan 2007 tarih ve 10 sayılı kararı ile kabul edilen, Mersin Üniversitesi'nce yapılacak ve yapılan inşaatların her türlü harç ve ücretler tarifesinden muaf tutulması ile ilgili teklif bütçe komisyonuna gönderildi. 

Toplantıda son olarak, mayıs ayı olağan toplantı döneminin 2. birleşiminin 18 Mayıs 2007 tarihinde, saat 14.00'da yapılması kararlaştırıldı. 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 11:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?