4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mersin'in çöp sorunu çözüm buluyor

CHP Mersin Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Hidayet Güneş, çöp sorununun çözümü için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Mersin'in çöp sorunu karşısında, CHP Mersin Merkez İlçe Teşkilatı'nın başlattığı imza kampanyası bugün de Mersin Büyükşehir Belediyesi çöp depolama alanının bulunduğu Toroslar Beldesi Çavuşlu Mahallesi'nde devam etti. Öğle saatlerinde CHP Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Hidayet Güneş, partinin kadın ve gençlik kollarına üye CHP üyeleri, çöp depolama alanında yaptıkları basın açıklamasının ardından Çavuşlu Mahallesi'ne geçerek burada imza topladı.

CHP Mersin Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Hidayet Güneş, çöp sorununun çözümü için çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü ifade ederek, "Bu sorunu çözmek istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve partimiz bu konuda birlikte çalışarak sorunu çözecektir. Kimsenin bu kokuyu daha fazla teneffüs etmeye tahammülü yok" dedi. Çöp depolama alanı yanındaki Osmaniye-Çavuşlu Dolmuş Hattı Kooperatifi Başkanı Emin Aydın, dolmuşçular ve mahalle muhtarları da bölgeye gelerek imza kampanyasına destek verdi.

Kooperatif Başkanı Aydın, çöp sorununun artık kangren hale geldiğini belirterek, "Şu anda çocuklarımızın sağlık durumundan endişe ediyoruz. Şimdilik bir belirti yok; ama birkaç yıl sonra ciddi hastalıklarla da karşılaşabiliriz. Bu sorun karşısında gerekli mücadeleleri yaptık; ama netice alamadık. Birkaç kişinin bu sorunun çözümüne karşı çıktıklarını görüyoruz. Karşı çıkanlar gelsinler, burada otursunlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çavuşlu Mahallesi'ne geçen CHP'liler, vatandaşlardan çöp depolama alanının Toroslar Beldesi'nden kaldırılması için imza toplamaya devam etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 16:16:15
Güncelleme :27 Şubat 2006 Pazartesi 16:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?