4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mezarlıkta dinler buluşması

Her dine mensup insanların mezarlarını bünyesinde barındırarak dinler mozaiği görüntüsü sergileyen Mersin Mezarlığı, bugün 5.'si düzenlenen "Geleneksel Dua Töreni"nde farklı dinlere mensup din adamlarını yine bir araya getirdi. Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, Müslüman ve Hıristiyan din adamları birlikte dua etti.

Mersin Latin Katolik Kilisesi öncülüğünde düzenlenen "5. Evrensel Dua Buluşması" Mersin Şehir Mezarlığı'nda yapıldı. Törene Mersin Müftülüğü'nü temsilen İmam Ramazan Ulu, Latin Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Latin Katolik Kilisesi rahibi Yunus Demirci, kilise gönüllüsü Lina Nasif ile çok sayıda Hıristiyan, Musevi ve Müslüman vatandaş katıldı.

Mersin'in bir dinler ve kültürler mozaiği olduğunu belirten Rahip Yunus Demirci, "Mozaiği güzelleştiren bütünün parçalarıdır. Bütün parçalar bir arada ve uyum içinde olmalıdır. Mersin Mezarlığı bunun en güzel örneğidir. İnanıyoruz ki 3 dinin merhamete dayalı ahlakıyla dünya huzura kavuşacaktır" dedi.

Mezarlık Müdürü Recai Apaydın da konuşmasında, 70 yıl önce kurulan mezarlıkta Hıristiyan, Musevi ve Müslüman mezarlarının yan yana olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından, İmam Ramazan Ulu, Kur'an okurken, Hıristiyan din adamları kendi dillerinde dua etti.

Din adamları daha sonra hep birlikte şehitliği ziyaret etti. İmam Ramazan Ulu, şehit piyade er Mehmet Türk'ün mezarı başında Fatiha okurken, Katolik ve Ortodoks din adamları da dua etti. Latin Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, bir şişe içerisinde getirdiği suyu şehit asker ve polislerin mezarlarına döktü.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 16:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?