4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

MGC'nin 30. kuruluş yıldönümü

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC), 30. kuruluş yıldönümünü düzenlediği baloyla kutladı.

Gecede, Mersin basınına emek vererek hayatını kaybeden gazetecilerin anısına plaket verildi.
MGC'nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen balo, HiltonSA Oteli'nde yapıldı. Geceye dün göreve başlayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Baro Başkanı İsa Gök, alt birim Belediye Başkanları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı. Gecede bir konuşma yapan MGC Başkanı Vahap Şehitoğlu, baloya il dışından katılacak olan misafirlerin, kötü hava şartları nedeniyle ulaşım sorunu yaşadıklarından katılamadığını bildirdi. Şehitoğlu, bu mutlu gecede kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti.

Vali Hüseyin Aksoy ise Mersin'deki görevinin ilk gününde gazetecilerle birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gazetecilik görevinin oldukça anlamlı, güzel ve kamu adına yapılan bir görev olduğunu ifade eden Aksoy, "Sorunların ortaya konması, onların toplumla paylaşılması, yapılan çalışmaların topluma aktarılması adına gazetecilerimiz yerel ve yaygın basının temsilcileri, çok önemli bir görev ifa etmektedirler. Bu süre içerisinde mesai mefhumu olmadan, büyük bir özveri ile gece gündüz demeden görevlerinin başında ve en temel hak olan haber alma özgürlüğünü toplumun bütün kesimlerine yayan önemli bir görev yapmaktadırlar. Kuruluşunun 30. yılında bu konuda görev yapan arkadaşlarımı en içten duygularla kutluyorum" dedi.

Mersin'in Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğunu, gerek büyüklüğü, gerekse özellikleri itibarı ile böylesine önemli bir ilde görev yapıyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Aksoy, "Bu büyüklüğü ile orantılı olarak da yerel ve yaygın basında önemli bir potansiyel var. 104 gazete, 20 dergi, 6 televizyon ve 33 radyosu olan bir il. Bu birçok ilde gözükmeyen, var olmayan bir durum. Ben bu kuruluşların bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gecede, Vali Hüseyin Aksoy tarafından Mersin basınına emek vererek hayatını kaybeden gazetecilerin anısına plaket verildi. İhsan ve Nimet Tufan'ın anısına verilen plaketi MGC Başkanı Vahap Şehitoğlu aldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 17:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?