2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Öğrenciler zehirlendi

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık Beldesi'nde, taşımalı eğitim gören 59 öğrenci, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Yeşilovacık Beldesi'ndeki Yeşilovacık İlköğretim Okulu'nda, öğle yemeğinde kıymalı patlıcan, pilav ve elma yiyen 200 öğrenciden 59'u, karın ağrısı şikayetiyle beldedeki sağlık ocağına başvurdu. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan öğrenciler, ambulans ve yolcu minibüsleriyle Silifke Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 Öğrenciler, ilk müdahalenin ardından müşahede altına alındı. Öğrencilerin zehirlendiği haberini alan Kaymakam Sefa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yener Kavlak, Emniyet Müdürü Ömer Özçelik, Sağlık Grup Başkanı Dr. Murat Güngör ve Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, hastaneye gelerek, Başhekim Yurdaer Özmen'den öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Sefa Çetin, öğrenciler için endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, yaklaşık 10 saat müşahede altında tutulacak olan öğrencilerin daha sonra taburcu edileceğini söyledi.

370 öğrencinin eğitim gördüğü Yeşilovacık İlköğretim Okulu'na, yemeğin Gülnar İlçesi'nde faaliyet gösteren bir şirket tarafından verildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 16:39:25
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 23:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?