2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Öğretmenler Günü kutlandı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Gürbüz, öğretmen merkezli sistemden öğrenci merkezli sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Gürbüz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle siyasi parti temsilcilerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Mersin Kültür Merkezi'nde devam etti. Buradaki törene Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Akdeniz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Yasemin Aytekin'in yaptığı açılış konuşması ile devam etti. Aytekin, bir öğretmen olarak çocuklara eğitim vermeye başladığı ilk gün yaşadığı heyecanı aktardı. Aytekin, "Öğretmenlik hayatımda geçirdiğim 1 yıl bana öğretti ki en iyi öğretmen her zaman öğrenci kalabilendir" dedi.

Gelişmekte olan ülkelerin öğretmen ve eğitim üzerinde titizlikle durması gerektiğine işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Gürbüz ise, gelecek nesilleri yetiştirecek olan öğretmenlere maddi ve manevi destek olunması gerektiğini belirtti. Öğretmen merkezli sistemden öğrenci merkezli sisteme geçilerek öğrencilerin daha aktif hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Gürbüz, "Böyle olduğu taktirde özgür düşünceye önem veren bir sisteme geçmiş oluruz" diye konuştu.

AB adaylığının gündemde olduğu bu yıllarda öğretmenlere önemli görevler düştüğünü de kaydeden Gürbüz, "Çağdaş, modern ve batılı bir toplum hedefine ulaşmak için bağnazlığa ve dogmacılığa karşı rasyonalizmi ve bilimciliği ilke edinmiş bir eğitim ve bir öğrenci modeli oluşturmak için çaba sarfetmeliyiz" şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu da Cumhuriyet'in ilk yıllarıyla birlikte öğretmenlerin önemli görevler üstlendiğini, öğretmenliğin insana bilimsel düşünmeyi, teknoloji ve dünyada yaşanan gelişmeler ile evrensel insani değerleri öğreten kutsal bir meslek olduğunu ifade etti. Vali Osmançelebioğlu, "Bugün, sosyal refahın yüksek olduğu ülkeler, modern eğitim kurumlarını en iyi şekilde hizmet sunan ülkelerdir. Bu manada, 2005 yılında olduğu gibi 2006 yılında da bütçeden milli eğitime ayrılan pay artırılmıştır. Dünya kaçınılmaz bir şekilde hızla değişmektedir. Enformasyon ağında yaşanan gelişmelere, teknolojideki değişmelere adapte olmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Öğretmenlere seslenen Vali Osmançelebioğlu, "Gençlerin, çağın gerektirdiği her türlü bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetişmeleri için, okumayı sevdirmeli, onlara rehberlik etmeli, ders saatleri dışında da gerekli fedakarlığı göstermelisiniz. Ulu Önder 'Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister' sözüyle üstlendiğiniz görevin ehemmiyetini açıkça ortaya koymuştur" dedi.

Kültür Merkezi'ndeki tören, emekli olan öğretmenlere, Hizmet Şeref Belgesi'nin verilmesinin ardından, aday öğretmenlerin yemin töreni, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk 3 öğrenciye ödüllerin verilmesi, Türk Halk Müziği Öğrenci Korosu ve Çoksesli Öğrenci Korosu dinletisi ile son buldu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 16:29:15
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 16:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?