4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Okullarda karne sevinci yaşandı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Mersin'de okulları daha cazibeli hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. 

Mersin'deki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 332 bin 551 öğrenci, bugün karnelerini aldı. Çilek Mahallesi'ndeki Güney İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine; Vali Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy da katıldı. Burada öğrencilere karnelerini Vali Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy verdi. Dağıtım töreninde öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler verildi. 

Karne dağıtımında, 1. sınıf öğrencileri Hülya Yavuz ve Ayşe Aydın, Vali Aksoy ve Milli Eğitim Müdürü Ersoy'a yazdıkları mektuplarla teşekkür etti. 1-A sınıfı öğrencisi Hülya Yavuz, Vali Aksoy'a yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:
"Sayın valimiz, ilk defa validen karne alacağım. Bu yüzden çok mutluyum. Gelip bize karne verdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Sizin buraya gelmeniz ve bizimle ilgilenmeniz beni çok heyecanlandırıyor. Biliyorum ki bütün arkadaşlarım da benim kadar heyecanlılar. Keşke ben de bir gün önemli birisi olsam ve sizin yaptığınız gibi çocukları ziyaret ederek onları sevindirebilsem. Sizin eğitime karşı duyarlılığınız da bize eğitimi sevdiriyor. Okulumuz ve desteğinizle gelecek güzel ve güvenli günler bizi bekliyor." 

Karne dağıtım törenin ardından düzenlenen programda, okul tanıtımını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, okulları daha cazibeli hale getirmek ve eksikleri tamamlamak için çalıştıklarını belirtti. Ersoy, 332 bin öğrenci ve 739 okulumuz var. Okullarımızı daha cazibeli hale getirmek için bir çalışma yürütüyoruz. Bunlardan birini de Güney İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdik. Verdiğimiz fikir desteğinin yanında küçük bir miktar da para yardımı yaptık. Okulda yapılan çalışmaların çoğunluğu, öğretmenlerin çabalarıyla oldu. Benzeri iyileştirme çalışmalarını diğer okullarda da yapacağız" dedi. 

Okullarda eğitim kalitesini artırmak için kapalı devre televizyon sistemi kuracaklarını ifade eden Ersoy, yaklaşık 15 bin YTL'ye mal olacak sistemle öğretmenler ders anlatırken derslere görüntü desteği de sunma fırsatı bulacaklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından okulun bodrum katında Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan halı dokuma kursu gezildi. Vali Aksoy, burada kursiyerler tarafından dokunan halılardan elde edilen ilk geliri kursiyerlere dağıttı.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 19:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?