4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Oturulamaz binayı boşaltmıyorlar

Mersin merkeze bağlı Mezitli Beldesi'nde onlarca kişi, İnşaat Mühendisleri Odası'nın boşaltılması yönünde rapor verdiği apartmanda canlarını hiçe sayarak oturmaya devam ediyor.

3 Aralık 2001'de meydana gelen sel felaketinde Mersin Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesi yanında bulunan otoyol çökmüş, bu sırada yolun hemen yanında bulunan Atılgan Apartmanı çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalarak boşaltılmıştı. Ancak aradan geçen 5 yılda, sel felaketi sırasında tahliye edilen ailelerden bazıları evlerine dönerken, bazı daireler de öğrencilere kiraya verildi.

Eğikliğiyle dikkat çeken, İnşaat Mühendisleri Odası'nın "Oturulamaz" raporu verdiği Atılgan Apartmanı, bugün yanındaki binaya yaslanmış durumda. Yakınındaki binalarda bir daire 150 bin YTL'den satılırken, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Atılgan Apartmanı'nda daireler üçte bir fiyatına satılıyor. Bir emlak şirketi tarafından satışa çıkarılan 4. kattaki daire için 45 bin YTL isteniyor. Aynı emlak şirketi, apartmanın yaslandığı binanın birinci katındaki daireye ise 125 bin YTL fiyat biçiyor.

Fatih Mahalle Muhtarı Hicri Çetinkaya, Atılgan Apartmanı'nda bugün öğrencilerin ve birkaç ailenin oturduğunu belirterek, apartmanda oturan birçok ailenin sel felaketinin ardından dairelerini çok ucuza satıp başka binalara taşındığına dikkat çekti.

Apartmanda oturan vatandaşlar ise binanın sağlam olduğunu savunuyor. 9 yıldır Atılgan Apartmanı'nda yaşadığını belirten apartman sakini, "Binamız eğri ama bu eğrilik yapımından kaynaklı" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan uzmanların gelerek apartmanda inceleme yaptığını ifade eden apartman sakini, "Uzmanlar, duvarlardan demir ve beton numunesi aldılar. Bunları incelediler ve bize oturabileceğimizi söyledi. Yani apartmanımız incelemeler sonucunda sağlam çıktı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 12:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?