4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sağlıksız ekmek üretimine tepki

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, sağlıksız ortamda üretilen ekmeğin insan sağlığını tehdit ettiğini ileri sürerek, kimsenin ekmek üzerinde oyun oynamasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. 

Göktaş, bir grup dernek üyesi ile birlikte yaptığı açıklamada, yoksul ve dar gelirli vatandaşların karnını doyurduğu tek gıdası haline gelen ekmek üzerinde kirli hesapları olanlar ile hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirtti. 

Açıklamasında gıda üreten iş yerlerinin, hijyenik şartlara uyarak, gıda iş yeri çalışma izni ve sicil numarası almak zorunda olduğunu dile getiren Göktaş, Türkiye'de kaç fırının üretim izninin bulunduğunu sordu. 

İlgilileri bu konudaki denetimleri artırmaya çağıran Göktaş, "Halkımızın tek gıdası haline gelen ve sağlığı ile direkt birinci derecede ilgili olan, kutsal saydığımız ekmek üzerinden sağlığımızla oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Ekmek de bilinçsiz kullanılan beyazlatıcı olarak bilinen benzoil peroksit adlı maddenin ölüme yol açtığı bilinen bir gerçek. Bunun için ilgili kurumların konuya hassasiyetle eğilmeleri gerekmektedir" dedi. 

Son zamanlarda dillendirilen ekmekteki fiyat artışını da adaletsiz ve anlamsız bulduğunu ifade eden Göktaş, "Hükümet enflasyonu sürekli açıklıyor. Enflasyonda ilerleme olmadığı halde, 'Girdiler çok pahalı' diyerek, ekmekte fiyat artışına gittikleri takdirde artışı tüm tüketicilerimiz adına yargıya taşıyacağız. 

Millet sahipsiz değil. Bugün sıcak ve şekerli suya ekmeğini banarak geçimini temin eden insanlarımız var. Kimseye onların haklarını yedirmeyeceğimiz gibi kanuna, nizama uymayan üreticilerinde peşini bırakmayacağız" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından ellerinde ekmek bulunan dernek üyeleri, "Ekmek üzerinde oyun sağlığımızı bozdu" ve "Ekmekte sıkı denetim istiyoruz" şeklinde slogan attı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 16:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?