4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

SES'ten protesto

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın aldatmaca olduğunu ileri sürdü.
Vatandaşları, Toros Devlet Hastanesi bahçesinde, yasa tasarısına karşı kurdukları sandıklarda oy kullanmaya çağıran Bozkurt, AK Parti Hükümeti'nin, TBMM'deki çoğunluğuna dayanarak, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı yasalaştırmaya çalıştığını ifade etti. İlgili çevrelerle hiçbir uzlaşmaya varmadan tasarıyı yasalaştırmaya çalışmanın doğru olmadığını savunan Bozkurt, hiçbir hükümetin tüm toplumu ilgilendiren bir konuda tek başına böyle bir karar vermemesi gerektiğini kaydetti. KESK, TBB ve DİSK olarak TBMM'ye, yasa tasarısı için referandum taleplerini ilettiklerini vurgulayan Bozkurt, Yasa Tasarısına Hayır Referandumu'nu tüm Türkiye'de başlattıklarını belirtti.

 

SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt'un açıklamasının ardından, sendika üyeleri ve vatandaşlar, kurulan sandıkta oy kullandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 18:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurten demirel IP: 85.106.250.xxx Tarih : 28.03.2006 13:34:43
referandum sandıklarının kurulması gss saldırısının ne kadar yoğun olduğunu göstermek ve halka anlatmak içindir.bugün bu konuda bir şey yapmayanların yarın söz söylemek gibi bir hakkı olmayacaktır.kentimizde yaşayan herkezin bu konuda duyarlı olması ve oy kullanması gerekmektedir.artık bana deymeyen yılan bin yaşasın zamanı geçmiştir.bu saldırı ile yılan herkeze deymektedir.bnun sonuçlarını göz ardı edenler ve hayata geçirenlere bu bir cevap olacaktır.bizler ülkemizi ve ülkemiz insanlarını çok seviyoruz.çünkü başka bir türkiye yok.buna gerekli yanıt gelmesse yapmamız gereken üretimden ve tüketimden gelen gücümüzü kullanmaktır.çünkü bu toplu katliamdır.ve bizler buna göz yumamayız.mersinde yaşayan herkezi duyarlı olmaya ve oy kullanmaya çağırmalıyız.