2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Suç duyurusu ve protesto

Mersin'de geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy hakkında 'görevlerini yapmadıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan bir grup esnaf, bu gün yine adliye önüne gelerek Belediye Başkanları'ndan Hastane Caddesi'nin içler acısı durumuyla ilgili açıklama yapmasını istedi.

Esnaf, daha önceki dilekçelerine ek olarak, altyapı çalışmalarını bitiren TEDAŞ'ın üst yapı çalışması için Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği ödenek makbuzunu da delil olarak sundu.

Mersin Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Diş Hekimi Zekai Biçer, 9 Eylül 2005 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, o günden bu güne belediye başkanlarından konuyla ilgili hiç bir açıklama yapılmadığını söyledi.

O günkü yaptıkları açıklamada, hiç kimseye hakaret etmediklerini, sadece kimsenin sahip çıkmadığı, yapması gerekenleri halletmediği sorunları anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Biçer, "Biz bu kentin sahiplenilmesi gerektiğini söylüyoruz. Görevlerini yapmayanların veya yapamadığını söyleyerek mazeret üretenlerin bu kentin üzerinden ellerini çekmesini istiyoruz" diye konuştu.

Dilekçelerine konu olan Hastane Caddesi ile ilgili de hiç bir şeyin yapılmadığını vurgulayan Biçer, şunları kaydetti:
"Hep TEDAŞ'ın suçlanıyor. Ben bunun üzerine TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'ne bilgi edinme hakkımı kullanarak baş vuruda bulundum ve gerekli bilgiyi aldım. Bu belgeyi de dilekçemize kanıt olarak sunacağız. Bu belgeye göre, alt yapısını tamamlayan TEDAŞ, üst yapısıyla ilgili çalışmaların bedelini Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin isteği üzerine vezneye yatırmış. 144 milyar 759 milyon lira tutan bu bedelin belediye veznesine yatırılma tarihi 11 Ocak 2005. Yani tam 8.5 ay geçmiş. Şimdi biz bunun hesabını soruyoruz. Bu süre içinde neden hiç bir şey yapılmadı?"

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 18:24:44
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 18:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?