4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sulama kanalının kapatılması için eylem

Mersin'de, Karaduvar Mahallesi sakinleri, Dumlupınar Caddesi boyunca uzanan sulama kanalının kapatılması için imza kampanyası başlattı.

Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Karaduvar Meclisi üyeleriyle Karaduvar Mahallesi sakinleri, Dumlupınar Caddesi boyunca uzanan DSİ'ye ait sulama kanalının kapatılması istemiyle kanal kenarında bir araya geldi. Kanalın kapatılması için imza kampanyası başlattıklarını açıklayan Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Üyesi Mehmet Yılmaz, kanalın işlerliğini yitirdiğini ve artık kullanılmadığını, buna bağlı olarak da etrafa kötü kokular yaydığını ve böcek yuvasına dönüştüğünü söyledi. Dumlupınar Caddesi boyunca uzanan kanalın toprak olması nedeniyle yolun ağırlığını taşıyamadığını ve zaman zaman yoldan kanala doğru göçüklerin oluştuğunu ifade eden Yılmaz, "Meydana gelen göçükler her yıl onlarca trafik kazasına neden olmaktadır. Bu kanaldan dolayı duyduğumuz rahatsızlığın bir an önce giderilmesi ve kanalın ıslah edilmesini istiyoruz" dedi.

Kampanyada toplanacak imzaları Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ileteceklerini dile getiren Yılmaz, yetkililerden sorun üzerinde hassasiyetle durmalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 17:40:58
Güncelleme :20 Nisan 2006 Perşembe 12:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?