2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sütçülere sıkı denetim

Gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretimi, tüketimi ve işyerlerinin denetimini kapsayan 5179 sayılı kanun gereğince, Mersin'in Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma ile mahalle ve sokak aralarında satış yapan sütçüler denetlendi.

Yapılan denetimler sırasında, sütü 5179 sayılı kanuna istinaden krom-nikel, cam ya da üretim izni olan bidonlarda taşımayan sütçüler tutanak tutularak ikaz edildi. Çalışmaların, vatandaşın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda süt tüketimini sağlamak amacıyla başlatıldığını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hedeflerinin halk sağlığıyla oynayanlara göz açtırmamak olduğunu söyledi.

Vatandaşları da açıkta satılan sütleri alırken dikkat etmeleri konusunda uyaran Tuna, "Genellikle çocuklarımız tarafından tüketilen sütlerin sağlıklı olup olmadığı konusunda Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa denetimler yapıyoruz. Bu denetimler sonucunda kanunlara aykırı hareket edenlere tutanak tutularak uyarıyor, aynı şekilde devam edenlere de cezai işlem uyguluyoruz. Halkın sağlığı her zaman bizim için ön planda. Bu nedenle halkın sağlığı ile oynayanlara göz açtırmıyoruz ve açtırmayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 23:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?