3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Tescilsiz motosiklete geçit yok!

Mersin'in Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini artırdı.

İş Bankası Kavşağı'nda denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, kask takmayan ve evrağı eksik olan sürücülere ceza yazarken, tescilsiz motosikletlere ise el koyuyor. Trafik ekipleri, kask takan ve eksik evrağı bulunmayan sürücülere teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.

Motosiklet kullanırken kask takmanın önemine değinen İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, "Kask motosiklet sürücüsünün kaportası gibidir. Birçok kazada görüldüğü üzere kask takmayan motosiklet sürücüleri ağır yaralanmışlardır" dedi.

"Eksik evrakla hiçbir araç sürülemez" diyen Yüceli, "Motosiklet ya da herhangi bir araç eksik evrakla kullanılamaz. Birçok motosiklet sürücüsü, sürücü belgesini ve motosikletinin ruhsatını yanında bulundurmuyor. Sürücü belgesi, araç ruhsatı bulunmayan ve kask takmayan sürücülerimize cezai işlem uyguluyoruz. Biz özellikle motosiklet sürücülerinin kasksız motosiklet kullanmasını istemiyoruz" diye konuştu. Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda uyararak, "Kask hayat kurtarır" dedi.

Denetimlerde özellikle kask konusuna ağırlık verdiklerini belirten Yüceli, amaçlarının ceza yazmak değil, insanlara kask bilincini aşılamak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kazalarda en çok kask takmayan sürücüler zarar görüyor. Artık sürücülerin şunu bilmesi gerekir, kask olmazsa olmaz. Sürücüler, önce kendi can güvenliğini düşünmeli. Biz kontrollerimizde, insanları bu yönde uyarmaya gayret ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 10:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?