2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tören sırasında bayıldı

Mersin'de, Cumhuriyet'in 82. kuruluş yıldönümü kutlamaları sırasında bayılan bir öğrenci, 2.5 metre yükseklikteki platformdan çimlerin üzerine düştü. Öğrenci hastaneye kaldırılırken, dün Atatürk Anıtı'na konulan AKP çelenginin çalındığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in 82. yıl dönümü Mersin'de, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Vali Atilla Osmançelebioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel'in katılanları selamlamalarıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Öğrencilerin şiirler okuduğu kutlama töreni, Vali Atilla Osmançelebioğlu'nun konuşması ile sürdü. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Vali Osmançelebioğlu, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Osmançelebioğlu, "82 yılda genç Türkiye Cumhuriyet'i, dimdik ayakta olup daima böyle kalmanın azmi içerisindedir. Cumhuriyet, devletle milletin kucaklaşmasını sağladı. Cumhuriyetimizle birlikte geçen 82 yılda, birlik ve beraberlik içerisinde her safhada önemli adımlar atılmıştır. Atılan adımların esas gayesi uygar devletler arasına girerek toplumsal refahı olan ülkeler arasında yer almaktır. Ancak çağdaş ülkeler içerisinde aldığımız yeri sürdürebilmek ve onlarla yarışabilmek için birlik ve beraberliğimizi ön planda tutarak çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Demokratik ve laik cumhuriyetin aydınlık geleceğine engel olmak isteyen iç ve dış mihraklar dün olduğu gibi bu günde mevcuttur. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin parlak geleceğine kimse engel olamayacak" dedi.

Vali Atilla Osmançelebioğlu'nun konuşmasının ardından, 10. Yıl Marşı söylendi. Mersin Üniversitesi Modern Anadolu Dansları Topluluğu'nun gösterisi vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenirken, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ve ardından açtıkları dev Türk Bayrağı büyük alkış aldı. Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlamalar resmi geçit töreni ile son buldu.

Öte yandan tören sırasında Atatürk Anıtı'nın bulunduğu platformda Türk Bayrağı taşıyan Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencisi Sercan Adıgüzel, fenalaşınca yaklaşık 2.5 metre yükseklikteki platformun üzerinden çelenklerin konulduğu çim alana düştü. Öğretmenleri ve alanda bulunanlar tarafından ilk müdahalesi yapılan öğrenci, alanda bulunan 112 ekibi tarafından hastaneye kaldırıldı. Öğrencinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, törende bir de çelenk krizi yaşandı. Dün Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na konulan AKP çelenginin bugün yerinde olmadığı anlaşıldı. Diğer çelenkler arasında bulunamayan çelengin çalındığı belirlendi

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 15:17:45
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 18:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?