2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yenişehir'de denetim

Mersin'in alt birim Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sınırları dahilinde faaliyet gösteren fırınlarda denetimlerini yoğunlaştırdı.

İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı gıda mühendisleriyle birlikte fırınların hijyenik koşullarda ekmek üretip üretmediğini, ekmek gramajlarının belirlenen ölçülerde olup olmadığını denetleyen Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymayanlara öncelikle sözlü uyarıda bulundu.

İşyeri açma ruhsatı ve çalışanların sağlık karnelerinin de kontrol edildiği denetimlerde, ekmeklerin sağlık koşullarına uygun ortamlarda üretilmesine ve hijyen kurallarına uyulmasına dikkat edildiği bildirildi.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, denetledikleri fırınlarda öncelikle ekmek üretiminin yapıldığı alanın ve kullanılan ekipmanın temizliğini kontrol ederek, gramajların belirlenen ölçülerde olmasına (Ramazan ayı boyunca üretilen Ramazan pidesinin 350 gram, somun ekmek gramajının ise 150 gram), eksik gramajlı ekmek satılmasının önlenmesine özen gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 19:10:22
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 14:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?