2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yenişehir'de kaçak ahırlar yıkıldı

Mersin'in alt birim Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, kaçak olarak yapılan ahırları yıktıklarını belirterek, kentte kentli gibi yaşama bilinci oluşturacaklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi Yapı Denetim ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle Menteş Mahallesi'nde daha önceden yıkımı yapılmış ancak yeniden yapılandırılmış küçük ve büyükbaş hayvan barınaklarının yıkımını gerçekleştirdi. Daha önce de yıkılmış olmasına rağmen tekrar yapılan kaçak hayvan barınaklarıyla ilgili olarak vatandaşların tepkili olduğunu ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, bu tür hayvan barınaklarına izin vermelerini söz konusu olmadığı söyledi.

Başkan Genç, Mersin Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içinde Mezitli ve Çiftlikköy Belediyesi, Üseli ve Çopurlu köy sınırları, Yalınayak, Arpaçsakarlar Belediyeleri ve Deliçay Deresi, Akdeniz kıyı şeridi ile çevrili olan bölgede küçükbaş hayvan ve büyükbaş hayvan ile kümes hayvanlarının barınak, ahır, ağıl gibi yerlerde beslenmesi, barındırılması ve otlatılmasının yasaklandığını hatırlattı.

Genç, yıkımı gerçekleştirilen yerler ile ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın uyarılarımızı dikkate almadıkları ve yıkımını gerçekleştirdiğimiz barınakları tekrar yaptıkları görüldüğünden kaçak olarak yapılmış ahırların yıkımı gerçekleştirilmiştir. Kentin ortasında ve yerleşim alanlarının sağlığını tehdit edecek boyuta gelen bu tür kaçak hayvan barınaklarına bundan sonra da izin vermemiz söz konusu değildir.

Yenişehir Belediyesi kentin tümüne hizmet götürmek, temizliğini sağlamak, sinekle mücadele etmek ve vatandaşın sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamakla yükümlüdür. Bu hizmetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz ve çevre sağlığını tehdit edecek hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Kentte kentli gibi yaşama bilincini oluşturacağız. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olacaklarına ve bizlere yardım edeceklerine inancım sonsuzdur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 02:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?