2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yerel Gündem 21 toplantısı

Yerel Gündem 21 (YG 21) Mersin Kent Konseyi Danışma Kurulu Toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Macit Özcan Başkanlığı'nda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, yerelden bölgeye, bölgeden ülkeye ve ülkeden dünyaya dağılarak yükselecek bir çevreci toplumsal hareket olan YG 21'in, ancak dünya üzerindeki kötü gidişatı önleyebilecek ve sürdürülebilir kalkınma anlayışını gelecek nesillere bırakabilecek bir hareket olduğunu ifade etti.

YG 21 Mersin Kent Konseyi olarak kendilerinin de bu misyona paralel bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Nuri Özdemir, bu çalışmayı öncelikle Mersin özelinde başlattıklarını belirtti. Kent Konseyi Başkanı Macit Özcan ise, katılımcıların kent genelinde yaşanan sorunlarla ilgili yazılı sorularını cevapladı.

Ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için 30 adet yeni araç aldıklarını kaydeden Özcan, bu araçların ihalesinin en kısa zamanda yapılacağını ve ilerleyen dönemlerde bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ekmek fabrikasını kurmakla Mersinlilerin ucuza ekmek yeme şansına kavuştuklarını belirten Başkan Özcan, iki yıl önce 350 bin lira olan ekmeğin bugün 150 bin liradan satılmasında Ekmek Fabrikası'nın büyük rolü olduğunu kaydetti ve fabrika ile ilgili yeni bir düzenleme içerisinde olduklarını ifade etti.

Mersin'de su fiyatlarına 3 yıldır zam yapılmadığını kaydeden Başkan Özcan, şu an Mersin'de uygulanan su fiyatlarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirtti. Mersin'de spor alanında birçok ilke de imza attıklarını kaydeden Başkan Macit Özcan, Mersin İdman Yurdu'nun yaşadığı maddi sıkıntı konusunda sadece Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinin yeterli olmadığını, bu konuda oda ve iş adamlarına da büyük görev düştüğünü ifade etti.

1. Atık Su Arıtma Tesisi ihalesini Nisan ayında yapmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Özcan, 2. Arıtma Tesisi için de fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çöp sorunu ile ilgili olarak da son aşamaya gelindiğini vurgulayan Başkan Özcan, yer konusunda uzlaşmanın sağlanmasının ardından Mersin'in bu sıkıntıdan da kurtulacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 04:48:26
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 04:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan kıvrakdal IP: 193.108.213.xxx Tarih : 24.11.2005 16:14:52
mersin içn neler yapılmalı? 1-ANTALYA -MERSİN KARAYOLU ÇOK KISA SÜREDE YAPILMALI.ADANA MERSİN HIZLI TREN OLMALI 2-ARITMA TESİSLERİ BİRAN ÖNCE İHALE EDİLMELİ SAHİLLER(SİTELERİN GASPETTİĞİ ALANLAR)HALKA AÇILMALI MEVCUT SIFIR NOKTADAN DENİZE GİRİLEBİLECEK ALANLAR(TIPKI ALANYA DA OLDUĞU GİBİ)PARK YAPILMAMALI.DOLDURULMAMALI KUM MİKTARI ARTIRILMALIDIR. 4-MERSİN LİMANINI İŞLETMESİNİ ALAN TEPE GRUBU UZMANLIK ALANI HAVALİMANI İŞLETMESİ OLDUĞUNA GÖRE BU GRUBUN BİLGİ.BİRİKİMLERİ VE LOBİLERİ VASITASIYLA ACİLEN MERSİN SİLİFKE ARASINA TURZM VE TİCARET AMAÇLI HAVALİMANI KURULMALI 5-KUZEYDEN GÜNEYE DENİZE DİK YOLLAR AÇILMAK SURETİYLE DENİZ VE YAYLA BİRLEŞTİRİLMELİ(GÖZNE-1100 M)