2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yücel Aşkın'a destek

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı İlker Taşyürek, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a sahip çıkmanın, cumhuriyete sahip çıkmakla eş anlamlı olduğunu söyledi.

Taşyürek, çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte Atatürk Evi önünde yaptığı basın açıklamasında, yargının siyasallaştırılmaya çalışıldığını, üniversitelere müdahale edildiğini ve rektörlerin hak etmediği şekilde itilip kakıldığını ileri sürdü. Yasaları uygulamakla yükümlü olanların ulemalardan fikir alarak yasa yapmaya kalkıştığını savunan Taşyürek, "Rüyasında tarikat şeyhinden aldığı emri başbakana ileten profesörler saygı görürken, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş Yücel Aşkınlar, hak etmedikleri muamelelerle karşılaşıyorlar. İmamlar eğitime müdahale ediyor, öğretmenler sürgün ediliyor" dedi.

ADD Mersin Şube Bakanı İlker Taşyürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Rektör Aşkın'a sahip çıkmak, cumhuriyete sahip çıkmakla eş anlamlıdır. Bizler Türk hakimlerine olan güvenimizi korumakta ısrarlıyız. Ancak davanın hazırlık aşamasında, Prof. Dr. Yücel Aşkın'a reva görülen muamelenin haksız, kişi vicdanını zedeler nitelikte ve insan haklarına aykırı olduğu kanısındayız. Prof. Dr. Aşkın'ın bir an önce sağlığına kavuşması ve yargılama sürecinin bir an önce sonuçlanmasını diliyoruz."

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?