4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yumurtacılar tahliye edildi

Mersin'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta attıkları iddiasıyla yargılanan Halkevleri üyesi 9 sanıktan tutuklu 5 sanık tahliye edildi. Duruşma sonrası yürüyüş yapan Halkevleri üyeleriyle polisler arasında arbede yaşandı.

4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, 5'i tutuklu 9 sanık hazır bulundu. 11 Şubat 2006 tarihinde, Mersin'de BOTAŞ Doğal Gaz İletim Hatları açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atarak protesto gösterisinde bulundukları gerekçesiyle yargılanan 9 Halkevleri üyesini; İstanbul, Ankara, Eskişehir, Adana, Mersin, Tekirdağ ve Hatay barolarına kayıtlı 30 avukat savundu. Duruşma sonunda tutuklu sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, duruşma 24 Nisan'a ertelendi.

Mahkemenin tahliye kararı üzerine adliye dışında bekleyen Halkevleri üyeleri sevgi gösterilerinde bulundu. Adliye önünde açıklama yapan Halkevleri Genel Sekreteri Avukat Ender Büyükçulha, "Bu davada yargılanan üyelerimizin her biri hakkında 13 yıl 4 ay, hepsi için toplam 120 yıl hapis cezası talep edilmektedir. Yargılanan 9 arkadaşımız, özellikle kolluk makamları tarafından yumurta ile halkı silahlı isyana teşvik ve devleti yıkıp, komünist bir düzen kurmak gibi akıl ve vicdana sığmayan haksız ve yersiz suçlamalara, ithamlara maruz kalmış durumdadırlar. İddia makamı ise onların kamu görevlisine hakaret ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet etmek ve kamu görevlilerine direnmek suçlarından cezalandırılmasını istiyor. Bizler ise bu 9 arkadaşımıza yöneltilebilecek tek suçun ülkelerini ve bu ülkenin halkını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan daha çok sevmeleri olduğunu, bu ülkenin, bu halkın satılık olmadığını haykırmaları olduğunu biliyoruz. Tabi eğer bu suç ise" dedi.

Halkevleri üyeleri, açıklamanın ardından ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Üzerinde, "Bir yumurta da bizden" yazılı büyük bir yumurta maketi taşıyan ve slogan atarak Silifke Caddesi'ndeki Halkevleri binasına gitmek isteyen grup, İstasyon Kavşağı'nda yolda yürümemeleri konusunda polisler tarafından uyarıldı. Burada grupla sivil polisler arasında arbede yaşandı.

Grup daha sonra kaldırıma çıkarak yürüyüşe devam etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 17:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?