4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 84. yıldönümü, Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, alt birim belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Şeref Defteri'ne şu notu düştü: 

"Aziz Atam, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 84. yıldönümünü coşku içinde kutlamak maksadıyla manevi huzurunuzda bulunmaktan şeref ve mutluluk duymaktayız. Şanlı tarihimizin en önemli sayfalarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk sevgisini, bağımsızlığını ve onurunu her değerden üstün tutan Türk milletinin, varlığı tehlikeye düştüğü zaman neler yapmaya muktedir olduğunun en önemli ifadesidir. Şehit kanı ile yazılan tarihimiz ve ondan çıkartılan derslerimiz bugünkü deneyimlerimizin ve birikimimizin temel taşlarını oluşturmuştur. Senin belirlediğin inkılap ve ilkeler en büyük rehberimiz, asil Türk milletinin bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun değerli mensupları da en büyük gücümüzdür. 

Bu güçle bizlere bıraktığınız yurdumuzu sizlerle aynı irade ile savunmaya, zamanı geldiğinde canımızı vermeye hazırız. Övünç ve gurur duyacağımız bu zaferi armağan eden başta Aziz Atam seni, değerli silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz."
Tören, günün önemine ilişkin konuşmaların ardından resmi geçitle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 13:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?