3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Türk genci dünya üçüncüsü oldu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Ana Sanat Dalı yüksek lisans öğrencisi İsmail Aslan, 2. Avrupa Birliği konulu "Uluslararası Ekslibris Yarışması"nda dünya üçüncüsü oldu.

Bulgaristan'ın Rousse kentinde gerçekleştirilen yarışmaya katılarak üçüncü olan Aslan, 2. Avrupa Birliği konulu ekslibris çalışmasını eskiz aşamasıyla birlikte yaklaşık bir haftada tamamladığını söyledi.

Özellikle ekonomik anlamda zorluklar yaşayan milletlerin geleceği için Avrupa Birliği'nin tükenmez bir umut kaynağı olduğunu söyleyen Aslan, çalışmasında insanların, bu zorlukların arasından sıyrılarak onları aydınlığa ulaştıracak güneşe kavuşma umutlarını yansıttığını ifade etti.

"Bu umut yolculuğunda yaşadıkları sevinci ve coşkuyu farklı bir perspektiften ele alıp çocukların saf ve oyunsu penceresinden izledim" diyen Aslan, çalışmasını "Her sabah doğan yeni bir güneş, yeni bir umuttur aslında" diye özetledi.

Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları, üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu grafik çalışmaları olarak tanımlanıyor.

Kitabın kartviziti ya da tapusu olarak görünen çalışma, İngilizce "Bookplate" olarak da biliniyor. Ekslibris, kitap sahibini tanıtıyor, onu yücelterek kitabı ödünç alan kişiyi, geri getirmesi konusunda uyarıcı bir nitelik taşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 16:01:16
Güncelleme :1 Ocak 2008 Salı 16:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih özdemir IP: 78.162.68.xxx Tarih : 13.01.2008 17:19:25

İsmail kardeşimi yürekten kutluyorum. ekslibris alanındaki ilk başarısı değil bu. sonuncusu da olmayacak eminim...