3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Hırsızlar kantindeki çikolataları çaldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait binaya girerek odaları talan eden hırsız ya da hırsızlar, üst kattaki dershanenin kantininde bulunan çikolataları çaldı.

Edinilen bilgiye göre hırsızlık olayı, Erdemli 1 No'lu Sağlık Ocağı'nın arkasında bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait binada meydana geldi. Gece geç saatlerde binanın yangın ve acil çıkış kapısından giren hırsız ya da hırsızlar, binada bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait odalar ile üst katlardaki dershanelere ait odaları talan etti.

Olayı ilk fark eden dershane öğretmenlerinden Kenan Keser, kapıların kırılmış ve odaların karıştırılmış olduğunu görünce oldukça şaşırdığını belirterek, "Dershane laboratuarında bulunan 20 tane bilgisayara dokunulmamış olduğunu görünce derin bir nefes aldık. Durumu polise bildirdik" dedi.

Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Serin de, odalarına ait bütün odaların hırsız ya da hırsızlar tarafından karıştırıldığını ve darmadağın edildiğini belirterek, "Bütün çekmecelerimizi ve kasamızı karıştırarak para aramışlar. Kasamızdaki para saat 16.30'da bankaya yatırılmıştı. Ancak personelimizin söylediğine göre bu saatten sonra tahsil edilen 66 YTL'yi almışlar. Bilgisayarlarımıza dokunmamışlar, ancak etrafa zarar vermişler" diye konuştu.

Binanın en üst katında bulunan kantin işletmecisi Durdane Çiftçi ise, kantin çekmecesinde bulunan bozuk paralar ile tezgahta duran çikolataların çalındığını ifade etti. Çiftçi, "Kantinin içinin darmadağın olduğunu görünce bir an şaşırdım. Tezgahta kutuların içinde bulunan çikolataların yerinde olmadığını fark ettim" dedi.
Binada bulunan öğretmenlerin ve çalışanların durumu bildirmesiyle olay yerine gelen polis, parmak izi araştırması yaptı. Yetkililer, hırsız ya da hırsızların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 14:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?