3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kasa hırsızları operasyonla yakalandı

Mersin'de, çelik kasa hırsızlığı yapan şebekeye yönelik düzenlenen "Çilingir 33" adlı operasyonda, 7 kişi çalıntı malzemelerle birlikte yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda, liderliğini Ö.K.'nın yaptığı Y.K.K., Ö.G., M.K., U.Ç. ve R.Ç. isimli şahısların, suç örgütü kurarak çelik kasadan hırsızlık yaptıklarının belirlenmesi üzerine, "Çilingir 33" adlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin Mezitli beldesi Merkez Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinden hırsızlık yapacakları bilgisini alan ekipler, operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yaptıkları aramada 1 adet matkap, kilit açmaya yarayan çilingirlerin kullandığı çok sayıda dişsiz anahtar, spiral ve düz şekillerde metal tel malzemeler, değişik kapı anahtarları, 2 adet bilgisayar kasası ve 2 adet LCD monitör ele geçirdi. Ayrıca, hırsızlık mallarını satın aldığı tespit edilen E.H. isimli şüphelinin ev ve iş yerinde yapılan aramada, çalıntı olduğu anlaşılan 1 adet 51 ekran televizyon, 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet LCD monitör ele geçirildi.

Olayla ilgili yapılan incelemede, şüphelilerin Ağustos ayından bu yana Mersin'de değişik tarihlerde toplam 10 ayrı iş yerinden hırsızlık yaptıkları, bu olayların 6'sının iş yerlerindeki çelik kasaların matkapla delinmesi suretiyle gerçekleştirildiği tespit edildi. Yakalanan toplam 7 şüphelinin, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt adına birden fazla planlanmış hırsızlık yapmak, hırsızlık malı satın almak, mala zarar vermek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 16:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?