3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Mersin'de uyuşturucu operasyonu

Mersin polisinin, 5 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda İran'dan yurda giriş yaptığı belirlenen hurma yüklü bir TIR'da 149 kilo 100 gram eroin ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan biri İran uyruklu 8 kişiden 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer tarafından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 3 aydır sürdürülen 'Uğur-33' adlı planlı-projeli çalışmalar neticesinde; Mersin, Zonguldak, Ankara, Gaziantep ve Hatay'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında İran'dan yurda giriş yapan ve Zonguldak deniz hudut kapısı
kullanılarak Ukrayna'ya çıkış yapmak isteyen, sürücülüğünü İran uyruklu R.F.B.'nin yaptığı İran plakalı bir TIR, Zonguldak'ta Mersin polisi tarafından durdurularak arama yapıldı. Yasal yükü hurma olduğu bildirilen TIR'ın gizli bölmelerinde 293 ayrı paket halinde toplam 149 kilo 100 gram eroin ele geçirilirken, aynı olayla ilgili olarak Gaziantep'te yapılan operasyonda sentetik uyuşturucu yapımında kullanılan kimyevi maddeler ile araç ve gereçler ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucunun Ukrayna'ya oradan da Avrupa ülkelerine sevk edilmesinin planlandığı belirtilirken, uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon euro olduğu bildirildi. Operasyonla ilgili olarak 5 ilde yakalanan 9 zanlıdan R.F.B., Y.A., M.S.Ö., İ.K., M.T., E.B. ve O.U. adlı kişiler "Suç işlemek için teşekkül edilmiş bir örgütün faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu ithal, ihraç etmek ve uyarıcı nitelikli madde imal etmek" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 kişi ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?