2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Caner'in yürüme umudu 50 bin YTL

Havale geçirdiğinde hastaneye götürmekte gecikilince sakat kalan 7 yaşındaki Caner, şimdi kendisine uzanacak bir yardım eliyle yürümenin hayalini kuruyor.

Mersin'de 3 aylıkken geçirdiği havale sonrası imkansızlıklar nedeniyle hastaneye götürülmekte gecikilince sakat kalan 7 yaşındaki Caner, şimdi kendisine uzanacak bir yardım eliyle yürümenin hayalini kuruyor.

Yürüme şansı var

Mersin'de 10 çocuklu Uçar ailesinin en küçük oğlu Caner Uçar, bebekken geçirdiği bir rahatsızlık sonrası hem yürüyemiyor hem de konuşamıyor. Henüz 3 aylıkken geçirdiği havale, minik Caner'in beyninde onarılamaz hasarlara neden olurken, doktorlar beyinciği gelişmediği için Caner'in bir daha konuşamayacağını belirtiyor. Aynı zamanda yürüyemeyen ve dengesini sağlayamayan Caner, anne ve babasının yardımıyla ihtiyaçlarını gideriyor. Yaşıtlarının okula başladığı, parklarda oynadığı Caner, beyinciği gelişmediği için bir ömür boyu konuşamazken, doktorlar ise bir ihtimal yürüme şansının olduğunu belirtiyor.

Hamallık yaparak çocuklarına bakan baba çaresz

Baba Ali Uçar (50), konuşamayan ve yürüyemeyen oğlunun adeta eli ayağı oluyor, ancak maddi imkansızlıklar onun da elini ayağını bağlıyor. Hamallık yapan baba Uçar, oğlunun 3 aylıkken aniden rahatsızlanması sonrasında bu hale geldiğini belirterek, "O zamanlar ben evde olmadığım için Caner'i annesi bir sağlık ocağına götürmüş. Fakat doktor, bir iğne vurarak, bebeğe müdahalede geç kalındığını söylemiş. Aradan geçen yıllar, Caner'i bedenen büyütse de, ne koşabildi ne de yürüyebildi. Şu an 7 yaşına gelmesine
rağmen, ayakta duramıyor. Bizim yardımımızla ihtiyaçlarını karşılıyor, bir bebek gibi sesler çıkarıyor. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittiğimizde doktorlar Caner'in beyinciğinin gelişmediğini söylediler. Tarsus'ta gittiğimiz ortopedi doktoru ise bir ameliyat sonrası Caner'in yürüyebileceğini, ancak bunu garanti edemediklerini belirttiler. Ayrıca bu ameliyat için de 50 bin YTL gerekiyor. Bizim bunu karşılayacak ne paramız, ne de imkanımız var. Hayırseverlerin oğluma yardım etmesini bekliyoruz" dedi.

50 bin YTL gerekli

Gözüyaşlı anne Sitti Uçar (50) ise, imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu 3 aylıkken ateşlendiğinde doktora götürmekte geç kaldığını ifade ederek, "O zamanlar zaten bebek olduğu için, o havaleden dolayı mı yoksa vurulan iğneden dolayı mı bu hale geldiğini tam olarak bilemiyoruz. Oğlumun yaşıtları okula gidiyor, sokakta oynuyor. Caner ise yürüyemediği için evden hiçbir yere çıkamıyor. Bazen ağlayarak, başını yerlere vuruyor. Bu acı bizi yiyip bitiriyor" diye konuştu.


Güneş Mahallesi'nde kirada oturan Uçar ailesi, Caner'in bir daha asla konuşamayacağı gerçeğini kabullenmeye çalışsalar da, yürüme ihtimalini göz önünde bulundurarak, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyorlar.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle Mersin dışında bir doktora da gidemeyen aile, 50 bin YTL'yi buldukları takdirde en azından Caner'in yürüyebilmesi için ameliyat masasına yatmasına razı olacak.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 12:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?