2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eski hükümlüler meslek öğreniyor

Mersin'in Silifke ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulları Başkanlığı tarafından açılan soğutma-iklimlendirme kursuna katılan eski hükümlülere, Arçelik Yetkili Servisi'nde uygulamalı eğitim verildi.

Silifke Cumhuriyet Savcısı ve Koruma Kurulları Başkanı Nebi Kurtgöz, İŞKUR İl Müdürlüğü, Silifke Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü ile Koruma Kurulları Başkanlığı işbirliğiyle ekim ayında açılan kursun, 120 saat pratik, 120 saat teorik olmak üzere toplam 240 saatten oluştuğunu ifade ederek, "Koruma Kurulumuz tarafından hazırlanan meslek edindirme projesi eski hükümlüler için iyi bir şans. Eski hükümlüler, bu tür projelerle sosyal hayatlarında daha başarılı olabileceklerdir. Koruma Kurulu olarak da elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Kursun 16 Ocak 2008 tarihinde sona ereceğini ve kursiyerlere sertifika verileceğini belirten Kurtgöz, "Kursa toplam 12 kursiyerle başlamıştık, ancak 4 kursiyerimiz çeşitli nedenlerden dolayı kursa devam edemediler. Kursu bitirecek olan 8 kursiyerimiz, alacakları sertifikalarla ilçemizde iş bulma imkanı bulacaklar. Çünkü beyaz eşya sektöründe teknik eleman olarak önemli bir eksiklik var. Hatta yetkili servisler, elemanları dışarıdan getirmek zorunda kalıyorlar. Açılan bu kurs sayesinde de yetiştirdiğimiz hükümlüler, hem iş imkanı bulacaklar hem de bu önemli eksiği gidermiş olacaklar" diye konuştu.

Arçelik Yetkili Servisi sahibi Bülent Doğan ise, eski hükümlü kursiyerlere iş yerinde kurs vermekten dolayı memnun olduklarını belirterek, bu kursu açanlara teşekkür ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 13:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?