3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Öğrenciler arıtma tesisini gezdi

Mersin'in Silifke ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, belediye tarafından hizmete açılan atık su arıtma tesisini gezdi.

Derste "Çevre kirliliği" konusunu işleyen Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3 ve 4. sınıf öğrencileri, Silifke Belediyesi'nin çevre kirliliği ile mücadelesini yerinde görmek amacıyla atık su arıtma tesisini gezdi.

Müdür Yardımcısı Ahmet Gök ile sınıf öğretmenleri Şefik Doğan, Seyfi Alıcı ve Gönül Doğan nezaretinde Silifke Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezen öğrenciler, Tesis Sorumlusu Tuncay Dölek'ten arıtma tesisi hakkında bilgi aldı. 70 kişilik öğrenci grubuna tesisin görevi ve işleyişini anlatan Dölek, çevre kirliliğini önlemek ve özellikle bünyesinde binlerce canlı yaşayan Göksu Deltası'nı korumak amacıyla böyle bir tesisin hizmete açıldığını belirtti.

Çevrenin temiz tutulması gerektiğine işaret eden Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencisi Feyza Koçak ise, "Dünyanın ve insanlığın en büyük sorunu olan atık sulara ve çevre kirliliğine böylesine kökten bir çözüm bulan Silifke Belediyesi'ne ve bu projenin hayata geçirilmesine imkan sağlayan Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel'e arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Gelecekte bizlere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek amacıyla kurulan bu tesisin aynı zamanda Göksu Deltası'nı da kirlilik tehdidinden uzak tutması bizleri son derece sevindirmiştir. Tesis düşündüğümüzden çok daha ileri teknoloji ile çalışıyor. Atık suların nasıl arıtıldığını merak ediyorduk. Bugün atık suyun arıtılmasına tanık olduk. Su arıtılırken birçok işlemden geçiyor. Atık suyun arıtılması çok kapsamlıymış. Merak ettiğimiz tüm sorularımızın cevabını aldık. Tesislerin gezdirilmesi bizler için çok faydalı oldu" dedi.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, Silifke halkına dünya standartlarında hizmet veren tesise ilginin giderek arttığını belirterek, "Çeşitli okullardan ve üniversitelerden tesislerimizi görmek ve incelemek için müracaatlar geliyor. Bu ilgi bizi çok sevindiriyor. Verilen hizmeti yerinde görme fırsatı sunduğumuz gezilerimiz aynı zamanda çevre bilincinin geliştirilmesi yönünde de ayrı bir önem taşıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 14:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?