2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Parmak çocuğun yaşam mücadelesi

Mersin'in Silifke İlçesi Devlet Hastanesi’nde 11 gün önce 5.5 aylık olarak dünyaya gelen ve ‘ölü’ sanılan, ancak, nefes aldığı fark edilince yoğun bakıma alınan parmak bebeğin yaşam mücadelesi sürüyor.

Silifke Devlet Hastanesi’ne 11 gün önce kontrole gelen Fatmanur Serbest’in yapılan muayenesinde karnındaki 5.5 aylık bebeğin plasentasında anormallik olduğu fark edildi. Bebeğin ölü dünyaya gelebileceği belirtilerek Serbest’in düşük yapması beklendi. İddiaya göre, doğumhaneye alınan Serbest’in 5.5 aylık dünyaya getirdiği 600 gram ağırlığındaki erkek bebeğin ‘ölü’ olduğu sanıldı. Ancak, bir kenara bırakılan bebeğin kısa süre sonra nefes aldığı fark edilince durumu doktorlara bildirildi. Hemen oksijen verilen parmak bebek yoğun bakıma alındı. Yenidoğan Servisi’nde kuvöze konulan bebek, 11 gün sonra 850 grama yükseldi.

ANNESİ TERK ETTİ

Kuvözde yaşam mücadelesi veren ve henüz adı konulmayan bebeğin annesi ise tedavisinin ardından hastaneyi terk etti. Hastaneye gelip, bebeğini görmeyen annenin, zaman zaman telefon ederek, çocuğunun sağlığı hakkında bilgi aldığı ve “Babası gelip alacak'' dediği ileri sürüldü.

DHa
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 13:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yazık IP: 88.229.140.xxx Tarih : 9.01.2008 19:22:24

ayıp be şu küçücük çocok terk edilir mi hiç mi vicdanın yok be kadın