3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Şehit mezarından bayrak çalındı

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte bulunan bir şehit mezarından bayrak çalındı. Mezarlık bekçisi tarafından fark edilerek kaçan mobiletli bayrak hırsızı, gecenin karanlığından yararlanarak izini kaybettirdi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Mersin Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe gelen kimliği belirsiz bir kişi, 2006 yılında şehit olan polis memuru Özsan Vural'ın mezar taşına monte edilmiş 1 metre boyundaki Türk bayrağını alarak kaçtı. Toroslar Belediyesi tarafından şehitlikteki tüm şehit mezarlarına özel olarak yaptırılan Türk bayrağını çalan şahıs mobiletiyle kaçarken, son anda mezarlık görevlileri tarafından fark edilerek bir süre kovalandı.

Ancak, şüpheli, gecenin karanlığından da faydalanarak kayıplara karıştı. Mezarlık görevlilerinin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, şehit mezarı üzerinde inceleme yaptı. Mermere monte edilmiş bir demire bağlı olan bayrağın, demiri sökülerek çalındığını tespit eden polis ekipleri, parmak izi araştırması yaparken, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada, şehitlikteki bayrağın çalındığını gazetecilerden öğrenen Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Mersin Şube Başkanı Suna Ünlüselek, olaya büyük tepki gösterdi. Bunu yapanların insan olamayacağını belirten Ünlüselek, "Çok üzüldüm. Böyle bir kişiyi, oradan bir bayrağı ve bayrak direğini alan kişiyi insan olarak görmüyorum. Yüzüne tükürsem ne olur, dünyanın en ağır hakaretlerini yapsam ne olur? Eğer bir şehidin yattığı yerde onun onuru olan, onun için canını feda ettiği bayrağı, o şehide münasip görmeyip de alanı, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görmüyorum. O kadar çok şey söylemek iterim ki, ama neye yarar? Bunlar insan olamaz. Ben bugüne kadar o kabirler üzerinde gezen bir kedi bile görmedim, kuş bile görmedim. Yazıklar olsun diyorum" dedi.

Bunu yapanlara şehitlerin hakkını helal etmeyeceğini ifade eden Ünlüselek, "Mehmetçiğe el kaldıranlara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde bulunanlara yazıklar olsun, bir bayrağı kabrinin üzerinden alacak kadar alçalan insanlara yazıklar olsun. Ama unutmayın, bizler o kadar güçlüyüz ki, sen ve senin gibilerin hakkından elbet geleceğiz. Bir Mehmetçik gider bin Mehmetçik gelir, bir bayrağı çalarsın binlerce bayrak dikilir. Bu olayı şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 14:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?