2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tarsus'a 120 bin fidan dikildi

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, 2007 yılında kentin muhtelif yerlerine 119 bin 217 adet fidan diktiği bildirildi.

Tarsus Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Tarsus sınırları içinde bulunan park, bahçe, oyun alanı, spor sahaları, refüj ve yaya bölgeleri gibi yeşil alanlarda ağaç ve fidanların mevsimlik bakımının yanı sıra 2007 yılında 58 değişik türde 119 bin 217 adet fidan dikerek, büyük bir atılım yaptı.

Tarsus'un güzelleşmesi için halkın yönlendirici düşünce ve eleştirilerinin dikkate alındığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe sınırları içerisinde bulunan cadde, sokak ve parkların ağaçlandırıldığını ve alanların korunması için belediye olarak büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Kocamaz, "1994 yılında göreve geldiğimizde vatandaşlar ailesi ile birlikte parklara giremiyordu. 6 olan park ve piknik alanı sayısını 50'ye çıkardık. Hemen hemen her semte yeni parklar yaptık. 2007 yılında oyun alanları başta olmak üzere toplam 12 parkı hayata geçirdik. Yaptığımız parklara günün her saatinde vatandaşlarımızın ailesi ile rahat dolaşabilme imkanı sunduk. Yine 1994 yılında sadece 80 bin metre karelik yeşil alan, bugün 507 bin metre kareyi aşmıştır. Son 1 yılda ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan cadde, sokak ve parklarımızda ağaç budaması, fidan dikimi, çim biçiminin yanı sıra zararlılarla mücadele için ilaçlama yapıldı. Yapılan bu güzel eserleri tüm Tarsus halkının korumasını istiyoruz. Yaptığımız yatırımlar gelecek nesiller içindir. Modern kentleşmenin bütün gereklerini Tarsus'ta yerine getirme hedefiyle hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 11:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?