18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKDENİZ - AKDENİZ - MERSİN

Kaçak yapıyla topyekün mücadele

KAÇAK YAPILARI YİNE KENDİLERİ YIKIYORLAR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz'de, kaldırım ve sokağa taşarak; 'kaçak yapı' statüsüne giren duvar, çatı ve saçaklar yine vatandaşlar tarafından yıkılırken, belediye ekipleri de kendilerine yardımcı oluyor.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce ilçede gerçekleştirilen kaldırım ve bordür çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda da Güneş, Şevket Sümer, Hal, Müfide İlhan, Çay, Çilek ve Özgürlük mahallerinde bir süre önce başlatılan çalışmalarla birlikte söz konusu bölgede 7 bin 800 metre bordür, bin 430 metre de tül kaldırım döşemesi yapılacağı açıklandı. Belirtilen mahallelerde yeni yollar da açan ekipler, araç ve yaya trafiğinin rahatlamasını da imkan sağlarken, kaldırım işgaline neden olan duvar, saçak veya işyerlerinin saç çatılarını da yine mal sahipleri tarafından yıkılıyor. Ellerine balyoz alan bazı esnaflar da iş makinesinin giremediği noktalardaki duvarları balyozlarla yıkıyor.

Söz konusu çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, ilçedeki tüm mahalle ve her vatandaşa eşit hizmet için çalıştıklarının altını çizerek, duyarlılık ve destekleri nedeniyle de mahalle sakinlerine teşekkür etti. Başlatılan çalışmaların özellikle ihmal edilen, yaz aylarında toz ve toprağa, kış aylarındaysa çamur ve yağmur suyuna mahkum olduğunu dile getirdiği mahallelerde yoğunlaştığını anlatan Fazıl Türk, oluşturulan program dahilinde de kendilerine bağlı mahallelerin eksikliklerini gidererek, ihtiyaç ve talepleri de karşılayacaklarının altını çizdi. Türk "Gerçekten de yüksek borcumuz ve kısıtlı bütçemize rağmen halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Çünkü yaşanabilir bir çevre herkesin, hepimizin hakkıdır. Bu nedenle ekiplerimiz, ilçemizin, asfaltın yanı sıra kaldırım ihtiyacını da gidermek için yoğun bir çalışma sürecine girdi. İhtiyaç duyan diğer mahallelerimizde de benzeri çalışmalar yapılacak" dedi.

KAÇAK YAPILARI YİNE KENDİLERİ YIKIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:34:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 15:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?