24
Mayıs
2024
Cuma
ANAMUR - MERSİN

Anamur'a il müjdesi

AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Eyiceoğlu, Anamur'un il olması çalışma başlattıklarını söyledi. AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen gecede konuşan Eyiceoğlu, Anamur'un makus tarihini değiştirmek için AK Parti'li diğer milletvekilleriyle çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Anamur'un özelliğini biliyoruz. Mersin, Konya ve Antalya'ya olan uzaklığı nedeniyle önemi ortaya çıkamıyor. Türkiye'nin önemli tarım ve turizm bölgelerinden olan Anamur, Kıbrıs'a yakınlığı ile de turizmde önemli bir kapı olarak duruyor ama değerlendirilmiyor. Bu nedenle Anamur'un il olması için start verdik" dedi.

Eyiceoğlu, şimdiye kadar "Anamur'u il yapacağız" diye ortaya çıkan politikacıların Anamurlular'ı aldattığını ve yalan söylediğini belirterek, "Oyun oynamıyoruz, dedikodu yapmıyoruz, Anamurlular'ı aldatmıyoruz, Anamur il olacaktır. Biz bunu Ankara'ya kabul ettireceğiz, başka yolu yok" diye konuştu.

Silifke-Anamur Karayolu'nun ihalesinin tamamlandığını hatırlatan Eyiceoğlu, "Yol nedeniyle turizmden payını alamayan Anamur, artık çıkmaz sokak olmaktan kurtuluyor. 2006 sonuna kadar yol inşaatları tamamlanacak, zor geçitler için tüneller açılmaya başlanıyor. İlk etapta Aydıncık-Anamur yolu bitirilecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her yerinin şantiyeye dönüştüğünü belirten Eyiceoğlu, Anamur'un turizm bölgesi olan Alanya'ya da bağlanması için Anamur-Gazipaşa yolu ıslah çalışmalarının Alanya tarafından başladığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 12:09:30
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 13:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET GÜNDÜZ IP: 85.101.179.xxx Tarih : 15.09.2005 00:18:52
BEN ANAMUR'DA ÖĞRETMENİM. ŞU ANDA KONUT SIKINTISI VAR VE KİRALAR YÜKSELİYOR. ACABA İL OLUNCA BU SIKINTI DAHA DA ARTMAYACAK MI? FAKAT ŞAHSEN İL OLMASINI İSTERİM. AYRICA YOL KONUSUNDA BİR AN ÖNCE KALEDRAN-ANAMUR AARSINA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI. 45 KM YOLU ADETA İŞKENCE ÇEKEREK GİDİYORUZ. YAPILAN YOLLAR ÇOK KALİTELİ OLMUYOR. KALE PULLU ARASI İKİ SEFER YAPILDI. YİNE İYİ DEĞİL. ÖZEL ŞİRKETLER İYİ YAPAMIYOR. KARAYOLLARI SANIRIM TEKRAR YAPTILAR. ANAMUR'A HİZMET GELİRSE ELBETTE HAYIR DEMEYİZ.