18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANAMUR - MERSİN

Bayramın çileli çocukları

Mersin’in Anamur İlçesi Fatih İlköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki Tuğba ve 8. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki ağabeyi Mehmet Tüfek, okuldan istenen 5’er milyon lira fotokopi ve spor parasını toplayabilmek için bayramı ayakkabı boyayarak geçiriyorlar.

Babaları Muhammet Tüfek’in bir benzin istasyonunda işçi olarak çalıştığını ve bir milyar 600 milyon lira borcu yüzünden bu parayı verme gücü olmadığını söyleyen Tuğba Tüfek, ağabeyi Mehmet Tüfek’le Sağlık Mahallesi Tahsin Soylu Caddesi üzerindeki kaldırıma kurdukları küçük tahta boya sandıklarının başında bayram günü müşteri bekledi.

Gelen müşterilerinin ayakkabılarını boyayan Tüfek kardeşler, anneleri izin vermediği için gizlice bu işi yaptıklarını dile getirdiler. Ayakkabıyı sadece bayramlarda boyadığını söyleyen Tuğba Tüfek, "Babamın borçlarından dolayı ona yük olmak istemiyoruz. Burada ayakkabı boyayarak hem ailemize katkıda bulunuyoruz hem de harçlığımızı çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

Boya yapmaktaki asıl amacını önce saklayan sonra da açıklama ihtiyacı duyan Tuğba Tüfek, "Okul Müdürü Ali Ziya Çamur, ağabeyimle benden 5’er milyon lira fotokopi ve spor parası istedi. Ancak babamın 1 milyar 600 milyon lira borcundan dolayı bu parayı verme gücümüz yok. Bunun için bu bayramı ayakkabı boyayarak geçireceğiz ve müdürün istediği 10 milyon lirayı toplayacağız" şeklinde konuştu.
Küçük Tuğba, büyüyünce öğretmen olacağını ve fakir ailelerin çocuklarından para almayacağını söyledi.

MİTHAT ÜNAL-MERSİN (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:28
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?