18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANAMUR - MERSİN

İsrailli uzmanlar Anamur muzuna hayran kaldı

Anamur muzunun kalite ve veriminin artırılması için çalışmalarda bulunmak üzere Anamur'a gelen İsrailli uzmanlar, muz üreticilerine Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgiler verdi.

Muz hevenklerine renkli poşetler takılarak Anamur muzunun öneminin daha da belirginleşmesi ve uluslararası pazara dağılması konusunda üreticilere brifing veren İsrailli uzmanlar, üretilen poşetler konusuna da açıklık getirdi.

Anamur’da muz seralarını gezen ve seralarda incelemelerde bulunan Plastnir firması uzmanlarından İlan Kovalsky, kırmızı renkli poşetlerin parmak uzatmada etkin olduğunu, açık mavi renkli poşetlerin erken doğum sağladığını ve koyu mavi poşetlerin ise hasadı geciktirdiğini ifade ederek, poşet içinde üretilecek muzlardan yüzde 20 daha fazla verim alınacağını belirtti.

Plastnir firmasından satış ve pazarlama koordinatörü Shmulik Kantor ise, Anamur muzunu yakından tanıdıklarını ve Anamur muzunun uluslararası pazarda değer bulacağını kaydetti. Kantor, İsrail’in bu konuda muz üreticilerine yeni projelerle destek sağlamak istediğini ifade etti.

Muz üreticilerinden Mehmet Güzel de İsrailliler’in muz seralarını dikkatle incelediğini ve Anamur muzuna hayran kaldığını dile getirerek, "Muzun veriminin artması Türk ekonomisine de büyük katkı sağlar" diye konuştu.

Muz-Der Başkanı Niyazi Sinanoğlu ise, İsrailliler’in Anamur’a gelerek kendilerine destek vermelerini ve yeni teknik konularda yardımcı olmalarını sevinçle karşıladıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye’de tarım konusunda muz ile ilgili araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Farklı ülkelerden muz ile ilgili yeni bilgiler gelmesi muz üreticilerine çok şeyler kazandıracaktır. Muzun önemi giderek belirginleşiyor. Yeşil Kutu’ya girmesek bile İsrail gibi ülkelerin desteği ile Anamur muzunu her zaman uluslararası platformda taşıma gayretlerini sürdüreceğiz. Muzda verim artması ve muzun öneminin ortaya çıkması çok sevindiricidir."

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 11:27:20
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 11:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?