15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANAMUR - MERSİN

Köylülere bilgisayar kursu

Anamur ilçesine bağlı Demirören köyünde açılan bilgisayar kursuna katılan kursiyerler, bilgisayar kullanmayı ve interneti öğrenerek sanal dünyaya adım attılar. 

Demirören Köyü Alan İlköğretim Okulu’nda Okul Aile Birliği’nin girişimiyle Anamur Halk Eğitimi Merkezi tarafından 15 Ocak’ta açılan bilgisayar kursuna 30 kişi katıldı. Bilgisayar laboratuarındaki 180 saatlik kursa katılan kusiyerler, sertifika alabilmek için sınavda ter döktüler. 

Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar Öğreticisi Serdar Tol, kursa katılan 30 kişiyle başarılı bir kurs dönemi geçirdiklerini ve kaynaştıklarını belirterek, kendisine destek olan köylülere teşekkür etti. Tol, sınavın başarılı geçtiğini ve kursiyerlerin hepsinin sertifika almaya hak kazanacağına inandığını belirterek, zaman zaman internet bağlantısı yaparak kursiyerleri sanal dünya ile tanıştırdıklarını ifade etti.
Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Halat da, geçtiğimiz yıl oluşturdukları bilgisayar laboratuarından köylülerin de yararlanması amacıyla kurs açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün açtığı kurs, özellikle gençler açısından çok yararlı oldu. Kursun ardından köyde bilgisayar sayısının hızla artacağını tahmin ediyorum” dedi. 

Halat, Okul Aile Birliği olarak köy okulunun daha modern hale gelmesi için çalıştıklarını ifade ederek, “Okulumuzun su sorununu çözdük. Okula ait araziyi düzelterek ağaçlandırmaya başladık. Sınıflarımızın eksiklerini gidermek için çalışmalarımız sürüyor. Bize destek olanlara minnettarız” şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 13:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?