19
Mayıs
2024
Pazar
ANAMUR - MERSİN

Köyü çekirgeler istila etti

Anamur İlçesi’ne bağlı Kaladran Köyü’nü istila eden çekirgeler, köylüleri canından bezdirdi. 3 gün önce köyü istila eden ve sürüler halinde gezen çekirgeler, ekili alanlara büyük zararlar veriyor.

Kaladran Köyü sakinleri, 3 gündür Güney Afrika’dan geldikleri tahmin edilen çekirgelerle uğraşıyor. İlk olarak çarşamba günü öğleden sonra ortaya çıkan çekirge sürüsü, ağaç yapraklarını ve ekinleri yiyerek denize doğru çekildi. Dün de aynı saatlerde ortaya çıkan çekirgeler, birçok fasulye tarlasını talan etti.

Çekirge istilasını yaşayan Kaladran Köyü sakinlerinden Şükrü Lök (52), "Onbinlerce çekirge, kuşlardan daha hızlı bir şekilde uçarak ekinlerimizi mahvetti. Gökyüzünü kapkara bir bulut gibi kapladılar" dedi. Çekirgelerin işaret parmağı büyüklüğünde olduğunu söyleyen Lök, çeşitli ilaçlar atmalarına rağmen çekirgeleri öldüremediklerini ifade etti. Lök, "Ben 52 yaşındayım, böyle bir şeyi ömrümde görmedim. Koca köyü mahvettiler. Her gün öğleden sonra çıkıp ekinlerimizi talan ettikten sonra kayboluyorlar. Bugün geldiklerinde fasulyeleri köklerine kadar yediler. Köylü perişan oldu" diye konuştu. Kaladranlılar, böyle giderse çekirgelerin tüm ürünlerini talan edeceğini belirterek, yetkililerden yardım istediler.

anamur
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 13:09:30
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEDA TAŞKIRAN IP: 88.225.176.xxx Tarih : 2.05.2012 12:24:06

hayatımda böyle birşey görmedim korkunç birşey