19
Mayıs
2024
Pazar
ANAMUR - MERSİN

Namık Ekin rekor için Kıbrıs'a kadar yüzecek

Mersin’in Anamur İlçesi’nden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) kadar yüzerek yeni bir dünya rekoru kırmayı amaçlayan emekli SAT komandosu ve milli yüzücü Namık Ekin, görkemli bir törenle uğurlandı.

Rekor denemesini Omurilik Felçlileri Derneği yararına yapan emekli SAT komandosu ve milli yüzücü Namık Ekin için 09.30’da Anamur sahilinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Anamur Belediye Başkanı Suphi Alp’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 5 yaşından beri denizle iç içe yaşadığını belirten milli yüzücü Namık Ekin, "Dünya rekorunu kırmak için Anamur’dan Kıbrıs’a kadar yüzeceğim. 2 yıldır buna hazırlanıyorum. Antrenmanlarımı yaptım, hazırım. Omurilik felci hastaları için yüzeceğim. Aynı zamanda Akdeniz’in barış temsilcisi olarak yüzeceğim. Allah izin verirse, bu rekoru kıracağım. Dünyada herkes Türkiye’yi konuşacak" dedi.


Ekin’e, Anamur Belediye Başkanı Suphi Alp tarafından Atatürk posteri hediye edildi.
Uğurlama töreninin ardından, milli yüzücü ve emekli SAT komandosu Namık Ekin için zorlu maraton başladı. 47 deniz mili (yaklaşık 84 kilometre) mesafeyi 35-40 saatte su altından geçerek Girne’ye ulaşacak olan Ekin’e, bir sahil güvenlik botu, bir SAT komandosu botu ile 18’i dalgıç, 2’si doktor 24 kişilik ekip bir trol tipi tekne ile refakat ediliyor.


Bu arada, Ekin’in köpekbalıklarından korunması için hazırlanan 3x6 metre ebatındaki kafesin bir bölümü tüp değiştirme ve yemek ihtiyaçlarını karşılaması için özel olarak dizayn edildi. Ekin, scooter ve scuba adlı aletlerin de yardımıyla hiç su yüzüne çıkmamayı hedeflerken, gece aydınlatmasında 20 adet akünün kullanılacağı öğrenildi.


Emekli SAT komandosu, milli yüzücü Namık Eken, Girne’de KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın da katılacağı törenle karşılanacak.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 15:13:19
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?