24
Mayıs
2024
Cuma
ANAMUR - MERSİN

Üreticinin dertleri Ankara'ya taşındı

Anamur Muz Üreticileri Derneği (Muz-Der) Başkanı Niyazi Sinanoğlu, Anamur muzunun tanıtımı için etkili bir lobi çalışmasının şart olduğunu söyledi.

Anamur muzu üreticilerinin sorunlarını anlatmak ve lobi çalışmalarını yoğunlaştırmak üzere Türkiye Sanayici İş Adamları Vakfı Genel Başkanı Veli Sarıtoprak’ın daveti üzerine Ankara’ya giden Anamur Muz-Der Başkanı Niyazi Sinanoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Şube Başkanı İlker Aydoğan ve Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Vakfı Orta Akdeniz Bölge Sorumlusu Haydar Kılıç, Ankara dönüşü ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Anamur Muz-Der Başkanı Niyazi Sinanoğlu, amaçlarının Ankara’daki üst düzey yetkililerin ve ulusal basının dikkatini yerli muzun sorunlarına yöneltmek ve bu konuda kendilerine destek olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Ankara ziyaretleri sırasında Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı Genel Başkanı Veli Sarıtoprak’ın kendilerine büyük destek verdiğini kaydeden Sinanoğlu, Ankara’da ziyaret ettikleri siyasetçi, bürokrat ve gazetecilerden yardım sözü aldıklarını ifade etti.

Sinanoğlu, "Bizim eksiğimiz Ankara’da lobi çalışmalarını yapamamış olmamızdır" dedi. Dünya Ticaret Örgütü ile yapılan anlaşma çerçevesinde listede olan 22 ürün içerisinde yer alan yerli muzu, ilk 12 ürün içerisine aldırmak için mücadele verdiklerini dile getiren Sinanoğlu, Ankara ziyaretleri sırasında kendilerine öncülük eden SHP Mersin Milletvekili Ersoy Bulut’a da teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 13:59:17
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 13:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?