23
Mayıs
2024
Perşembe
ANAMUR - MERSİN

Yörük kültürü ve dili konuşuldu

Anamur Belediyesi 2.Kültür ve Turizm Festivali vesilesiyle, Ali F. Bilir ve Mustafa Yalçıner Anamur Kültür Derneği'nce cumartesi günü düzenlenen Yörük Kültürü ve Dili konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Aydıncıklı yazar, emekli öğretim görevlisi Mustafa Yalçıner, Yörüklerin Taşeli yöresine gelişlerinden itibaren geçirdikleri toplumsal değişimi yöresel deyim,atasözleri ve benzetmelerle açıkladı. Yalçıner'in yöre dilinden derleyip verdiği örneklerle süslediği konuşması büyük beğeni ve ilgi topladı. Mustafa Yalçıner konuşmasının son bölümünde dil birliğinin önemini kaydederek Türkçe'mizde son yıllarda büyük bir kirlenmenin, yozlaşmanın ve yabancılaşmanın görülmekte olduğunu vurguladı.

Gülnarlı yazar ve şair Ali F.Bilir'in şiirsel bir dille  Anamurlu şair Abdülkadir Bulut üzerine yaptığı konuşması tüm izleyicileri duygulandırdı. Bilir, Türk şiirin kutup yıldızların biriydi dediği Abdülkadir Bulut'un ölümünden iki yıl sonra, Can Yayınları'ndan çıkan Ülkemin Şiir Atlası adlı kitabının tükendiğini ve Anamurluların bir vefa borcu olarak bu kitabı yeniden bastırmaları gerektiğini söyledi.

Anamur Kültür Derneği yazarlara, Anamur Kültür Derneği'nin etkinliklerine vermiş oldukları destek anısına birer şilt verdi. Daha sonra yazarlar kitaplarını imzaladılar.

Mustafa Yalçıner - Kenthaber / Anamur
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 18:05:13
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 20:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?