17
Mayıs
2024
Cuma
AYDINCIK - MERSİN

Genç kızın imdadına bölge milletvekili yetişti

Mersin'in Aydıncık İlçesi'nde ikamet eden Nuray Bağ, maddi imkanı olmadığı için kazandığı halde üniversiteye gidemeyince sahip olduğu resim yeteneği ona yeni bir kapı açtı.
Nuray Bağ, Adana Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitirdikten sonra 2003 yılında girdiği ÖSS'de Mersin Üniversitesi Tekstil Bölümü'nü kazandı ancak ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için üniversiteye gidemedi. Üniversite eğitimi yerine çocukluğundan beri sahip olduğu resim yeteneğini geliştirmeye yönelen Nuray Bağ, bir süredir yaptığı güzel resimlerle aile bütçesine de katkı sağlıyor.
Sattığı resimlerden elde ettiği paralarla üniversite eğitimi almayı da hedefleyen genç kıza şimdi yeni bir kapı açıldı. Resim malzemelerini Aydıncık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ve Halk Eğitim Merkezi'nin sağladığı Bağ'a AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Eyiceoğlu da destek çıktı. Eyiceoğlu, Nuray Bağ'ın yeteneğini görünce ona güzel bir teklif sunarak genç kızdan Aydıncık'ı anlatan 50 tane resim yapmasını istedi. AK Parti Milletvekili Eyiceoğlu, resimleri meclisteki milletvekili arkadaşlarına satarak Nuray Bağ'a destek olacağını söyledi.
Nuray Bağ, bu teklif karşısında çok duygulandığını belirtirken hemen işe koyulacağını ve Aydıncık'ı en iyi şekilde anlatan resimleri yapacağının sözünü verdi.
iha-mersin
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 13:16:49
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 15:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?