27
Mayıs
2024
Pazertesi
BOZYAZI - MERSİN

Yılmaz esnafla bir araya geldi

BOZYAZI EMNİYET MÜDÜRÜ YILMAZ, ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, etkin bir güvenlik hizmeti yürütülmesinde kabul gören temel anlayışın, suçla mücadeleye ve güvenlik politikalarının uygulanmasına toplumun katılım ve desteğinin sağlanması olduğunu söyledi.

Bozyazı Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, merkezde faaliyet gösteren esnaflar ile bir araya geldi. Bozyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alaaddin Yaşar'ın da katıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, güvenlik hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve güvenliğin sağlanması için çalıştıklarını belirtti. Suçların önlenmesinde ve olaylara müdahale edilmesi çalışmalarının etkili bir şekilde sürdürülebilmesi için, esnafların ve vatandaşların duyarlılığının önemli olduğuna işaret eden Yılmaz, "İlçemiz oldukça huzurlu bir ilçedir. Etkin bir güvenlik hizmeti yürütülmesinde kabul gören temel anlayış, suçla mücadeleye ve güvenlik politikalarının uygulanmasına toplumun katılım ve desteğinin sağlanmasıdır. Öncelikle toplumsal beklentilerin ve taleplerin karşılanması, bu anlayışın odak noktasını oluşturmaktadır. Suçla mücadele, sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Esnaflarımız bizleri ilgilendiren sorunları gelip söyleyebilirler. Bizler de bu sorunların çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yaparız" dedi.

Çarşının nabzını tutan kişiler olarak esnaftan, huzuru bozan, kamu güvenliğini tehdit eden, suç işleyen, uyuşturucu madde bağımlısı olan, silah taşıyan ve suç işlemeye mehilli kişileri, emniyet birimlerine bildirmelerini isteyen Yılmaz, "Halkın desteğini almayan hiçbir kurum başarılı olamaz. Polis, varlığının gayesi olan toplumdan bağımsız ve toplumsal taleplerden uzak bir anlayışla hizmet yürütemez. İlçemizde yaptığımız çalışmalara bakarak şunu söyleyebilirim ki; 2009 yılına göre 2010 yılında ciddi bir olay azlığı yaşanmaktadır. 2009 yılının aynı döneminde 38 kişi trafik kazasında yaralanırken, 2010 yılında bu sayı 17 kişiye düşmüştür. 2009 yılında yine aynı dönemde 250 olay olurken, 2010 yılında 191 olay olmuş. Faili meçhul olaylarda da yarı yarıya azalma var. Tabiki bunlar yeterli değil ama biz yine çalışmalarımıza sizlerin de desteğiyle devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantı, Bozyazı'daki asayiş ve trafik durumu ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmesinin ardından esnafların öneri ve taleplerinin görüşülmesiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 12:32:05
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 12:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?